AGOLF - BÄST I TEST - RESTAURANG

2016-02-05

aGolf mäter kontinuerligt kvalitet, service, och bemötande vid Sveriges golfanläggningar. Genom statistisk analys klarläggs mönster, samband och trender. Kunskapen bidrar till utvecklingen av svensk golf. Under säsongen har tiotusentals golfare tyckt till om banorna man spelat på, den service man fått och de golfresturanger man besökt. Resultaten är som vanligt spännande. Vilka golfanläggningar har klättrat på listorna? Vad förklarar den positiva utvecklingen? Hur ser strategin ut för att stanna på toppen? Nytt för i år är att vi samtidigt kan redovisa vad både medlemmar och gäster tycker. På så sätt fås en bättre helhetsbild – vilka är Sveriges bästa golfanläggningar?

aGolf - Bäst i test - Restaurang - Gäster 2015

1. (NY)   Kils GK
2. (1)     Båstad GK
3. (NY)   Vadstena GK
4. (NY)   Bryngfjordens GK
5. (2)     Hussborgs GK
6. (53)   Karlskoga GK
7. (7)     Tomelilla GK
8. (6)     Ringenäs GK
9. (4)     PGA Sweden National
10.(NY)  Ölands GK

 

 

aGolf - Bäst i test - Restaurang - Medlemmar 2015

1. (1)     Båstad GK
2. (NY)   Vadstena GK
3. (6)     Björnhults GK
4. (NY)   Skepparslövs GK
5. (3)     Kalmar GK
6. (NY)   Torshälla GK
7. (2)     Linköpings GK
8. (8)     Täby GK
9. (7)     Ingelsta GK
10.(10)   Vasatorps GK

Årets mest uppskattade golfrestaurang

Golfbladet har haft nöjet att tala med Karin Sohl, ägare och den drivande kraften i familjeföretaget Kils Golfrestaurang, där hon och barnen tillsammans med anställd personal är verksamma.

Kils Golfklubb är en klassisk, lantlig golfanläggning drygt två mil norr om centrala Karlstad i Värmlands vackra landsbygd med utsikt över sjön Fryken. Klubben är präglad av stark sammanhållning, klubbkänsla och mycket frivilligarbete när så behövs. Här finns många eldsjälar och starka positiva värden i stillheten, naturen och den rena luften. Förutom golfspelarna kommer lunchgäster från Karlstad med omnejd för att få en stunds avkoppling i arbetsdagen.

Vad vore en bra fungerande klubb utan en matchande restaurang? Den finns och den är mycket uppskattad. Karin beskriver det så här: - När jag kommer ut på landet med hagarna och naturen på väg till jobbet njuter jag varje dag. Med den inställningen till livet och långa dagar på arbetet och det faktum att Karin nu går in mot sin 12:e säsong som krögare på Kils Golfklubb, kan nog de flesta av oss förstå att det är något speciellt med Kils Golfrestaurang.

Karin Sohl med personal på Kils GK

Restaurangen har glaspartier på tre sidor och en stor veranda åt tre väderstreck med utsikt över Fryken. Den ligger på den övre delen av sutteränghuset som utgör klubbhuset på Kils GK. Från köket ser Karin både 1:ans tee och 9:ans green, så hon har stenkoll på när hennes återkommande gäster kommer in för att sätta sig till bords. Till och med öppettiderna, 11.00 – 16.00 för den dagliga lunchbuffén är anpassade till möjligheten att äta antingen före eller efter ronden.

Lunchmenyn består av soppa, sill, sallader, bröd, 2-3 varmrätter och någon form av efterrätt varje dag. Som à la carte kan man få ”snabba” rätter som paj, sallader, hamburgare eller pyttipanna. All mat lagas från grunden vilket innebär att Karin har full koll på råvarorna. Detta faktum borgar för den jämna och höga kvaliteten som Kils Golfrestaurang är känd för.

Vi undrar om inte Karin Sohl är 2010-talets ”Sola-i Karlstad”?

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Golfbanor
Taggar
agolf
kils gk
båstad gk