Bokskogen satsar framåt

2019-04-01

Bokskogens Golfklubb satsar framåt genom att vidareutveckla de vackra parkbanorna tillsammans med styrelseledamoten Peter Hanson och banarkitekten Peter Chamberlein med målet att ge golfarna den totala golfupplevelsen.

Många brukar beskriva känslan när de kliver ut på parkeringen vid Bokskogens Golfklubb som ”att då landar man”.  Troligen är det just den vackra bokskogen vars blad vajar förföriskt i vinden som man passerar på väg till golfklubben som skänker lugn och harmoni.
Anläggningen, med dess två 18-hålsbanor, ligger lugnt och idylliskt i kanten av skogen ner mot sjön. Det är tyst och fridfullt och det enda som egentligen stör är fåglarnas läten och humlornas surrande.
Annars är ledordet för dagens Bokskogens Golfklubb vatten. Speciellt efter fjolårets sommar. Därför satsar klubben mycket på bevattningssystemet. I höstas gjordes ett omfattande arbete runt om på banan med att byta ut befintlig stamledning och fairwaybevattning och utöka fairwaybevattningen till det dubbla som gör bevattningsanläggningen mer effektiv och säker för framtiden. Det gäller att vattna rätt och ställa sprinklers så att spill undviks. Bokskogen är dock lyckligt lottad som har en stor sjö intill banan, Yddingesjön, och en vattendom.

I nya vattensystemet ingår också att se över klipprutiner och att klippa mer figurklippt. När det gäller själva designen på klippningen har klubben stor hjälp av den nye styrelseledamoten, Tourproffset Peter Hanson, och man har också hjälp av banarkitekten Peter Chamberlein. 

Mycket golf!
Bokskogen har två fina parkbanor. Gamla Banan har under flera tourtävlingar, och juniortävlingar som Junior Solheim Cup 2003, varit omtyckt av toppgolfare från hela världen. Nu efter ombyggnaden av greener och greenområden är banan ganska mycket svårare och mer utmanande än tidigare.
Kungsbanan utgör, med sin kuperade bansträckning, en speciell naturupplevelse. Här spelar du lite snabbare men på samma höga kvalité och finish.
Det är svårt att bli trött på golfen i Bokskogen. Utmaningarna är många och layouten, konditionen på banan och miljön inbjuder och lockar till mycket golf.


Men räcker det inte med dessa två utomordentliga golfbanor så är klubben medlem av Top Nordic Golf, som är en grupp bestående av ledande golfklubbar i Norra Europa. Som medlem i Bokskogen kan du spela på en rad topp-rankade banor utan kostnad. Eller vad sägs om exempelvis Esbjerg Golfklubb och Kokkedal Golfklubb i Danmark, Estonia Golf & Country Club i Estland, Losby Golf och Miklagard Golfklubb i Norge och Österåker och Forsgården i Sverige.

Total golfupplevelse
Bokskogens Golfklubb arbetar med målsättningen att vara en premiumanläggning med ett av det bästa golferbjudandet i regionen. Banorna, driving-rangen och övningsområdena ska ha den layout, kvalitet och finish som krävs för att uppfylla detta.

Ett led i denna målsättning är att man i höstas invigde en ny golfstudio på 270 kvadratmeter och som lär vara Sverige största. Välkommen att trivas i Bokskogens Golfklubb – du också!
www.bokskogen.com

 

 

Johan Dahlqvist
johanjoda@gmail.com
Kategorier
Golfbanor