NyheterTävlingar

Rory McIlroy en vinnare igen

Rory McIlroy vann sin 19:e seger på PGA-touren när han i helgen tog hem Wells Fargo Championship och därmed tog en 18 månaders segertorka slut.

– Den här platsen har varit bra för mig,  jag har älskat den här banan från första gången jag spelade den, och den kärleken har på något sätt varit ömsesidig. Jag har spelat så bra här genom åren, sa en rörd McIlroy som dock vara nära att missa årets tävling efter att han sträckt nacken på driving rangen dagen före tävlingen.

– Det gjorde ont, men det blev bättre under veckan, sa McIlroy som fick behandling för nacken fram till sin sena starttid på torsdagen.

18 månaders segertorka är över.

Han träffade bara tre av 14 fairways på avslutningsrundan, men lyckades ändå pricka 14 greener och gick runt på 68 slag, tre under par och vann med ett slag.

– Det visar vilken fantastiskt spelare han är, sa hans spelkamrat Keith Mitchell efteråt.

– Han spelade inte sin bästa golf idag men ändå vinner han. Det är därför han har vunnit en mängd tävlingar och även flera majors genom åren. Otroligt imponerande.

Har saknat fansen

Segern var McIlroys 19:e på PGA-touren och hans tredje i Wells Fargo. Han vann tävlingen även 2010 och 2015. Segern innebär även att han är tillbaka topp-10 i världsrankingen, han ligger nu på 7:e plats. Under våren har McIlroy halkat ner till 15:e plats på rankingen, hans sämsta placering sedan 2009 och det finns flera skäl till hans knackiga golf de senaste åren. I höstas fick han och fru Erica deras första barn, vilket var fjolårets höjdpunkt. Att spela golf utan fans på plats var inget som lockade, utan han spenderade mer tid med familjen istället.

När sedan Bryson DeChambeau vann U.S. Open i höstas fick McIlroy för sig att han måste öka sin svinghastighet ännu mer, men den jakten slutade i att han tappade sin sving helt. Spelet stämde inte alls och i mars beslutade han för att börja om från början igen.

Han började arbeta med svingtränaren Pete Cowen för att hitta sin sving igen, fullt medveten om att det skulle ta tid. McIlroy missade cuten i Masters och även i The Players Championship, men fortsatte att slipa på svingen. Förra veckan började bitarna falla på plats och han kände när han kom till Quail Hollow, en plats han älskar och där han slutat topp-10 åtta gånger på tio försök, att det var ett bra läge att avsluta en 18 månaders segertorka.

Rory McIlroy firade segern med frun Erica och dottern Poppy.

I och med segern har han vunnit tävlingar både på fars dag och mors dag. Detta var den första segern för McIlroy sedan han blev pappa och han möttes på den 18:e greenen av frun Erica och dottern Poppy. Då kom också tårarna.

– Det kändes bra att komma hit. Jag förväntade mig kanske inte att vinna, men det känns underbart att allt arbete den senaste tiden har lönat sig. Men det här är bara början. Det finns så mycket mer jag vill uppnå, sa en överlycklig vinnare.