Smörstekta äppelskivor med kolasås

Smörstekta äpplen som får sjuda i en lättlagad kolasås. Fantastiskt gott och enkelt att göra. Det blir sagolikt gott om du serverar äpplena och kolasåsen med pannkakor, plättar eller våfflor. Toppa med apelsinlikör-stänkt vaniljglass så har du en perfekt efterrätt.

Kolasås

100 g socker blandas med 3 matskedar vatten i en tjockbottnad kastrull.

Värm under ständig uppsikt, men utan omrörning och koka till ljusbrun karamell. Häll sedan, långsamt men under vispning i 2 dl vispgrädde.

Koka kolasåsen slät på svag värme och avsluta med 1 matsked osaltat smör.

Äpplen

Skiva 4 syrliga äpplen. Utan skal och kärnhus. Stek skivorna i brynt smör och tillsätt 2 matskedar strösocker efter ungefär halva stektiden. Rör i 1 tesked vaniljsocker.

Gör en laddning pannkakor, våfflor eller plättar och varva äpplen och kolasås.

Gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *