LOMBARDIET

2016-10-17

Från mitten av de italienska Alperna, över de norditalienska sjöarna och ner på Poslätten sträcker sig regionen Lombardiet, en region som levererar vitt skiftande upplevelser. I mitten tronar huvudstaden Milano, och runt omkring ligger ett antal små pärlor för kulturturisten. Golfaren får sitt lystmäte på toppbanor i en fantastiskt vacker miljö.

Milano är en stad med hög puls. Hit kommer man för en perfekt weekend med nöjen och shopping. Hit kommer man också för affärer, men man kan självklart inte låta bli att krydda med konst, opera och annan kultur. Och kanske även ett fotbollsderby - det här är både Inters och Milans hemstad.

Med sin rika historia, sin kultur och skönhet, är Lombardiet den italienska region med det flest Unesco platser, men är även känd som regionen med de stora sjöarna och höga bergen, ett plats för i god mat med sina gamla klassiska rätter och hem för innovation och kreativitet inom mode, konst och design.

www.turismo.regione.lombardia.it

Med mer än 60 golfbanor utspridda över hela området är Lombardiet den italienska region där golf är mest utbredd och golfbanorna erbjuder idealiska förhållanden i en läcker miljö. Därför är Lombardiet är populär region för golfturister med flera riktiga toppbanor.

Golfbanor vid Comosjön

Flera av golfbanorna vid Comosjön har varit värd åt några stora internationella golftävlingar. Här finns, förutom några riktigt fina banor, även lyxhotell, historiska villor omgivna av naturparker och trädgårdar, i ett underbart vackert landskap. Området runt Comosjön är verkligen idealiskt för golfare.

Barlassina Country Club - 18 hål
www.barlassinacountryclub.it

Golf Brianza Country Club - 18 hål
www.brianzagolf.it

Golf Club Carimate - 18 hål
www.golfcarimate.it

Golf Club Lecco - 18 hål
www.golfclublecco.it

Golf Club Menaggio e Cadenabbia - 18 hål
www.menaggio.it

Golf Club Monticello - 36 hål
www.golfclubmonticello.it

Golf Club Villa d'Este - 18 hål
www.golfvilladeste.com

La Pinetina Golf Club - 18 hål
www.golfpinetina.it

Valtellina Golf Club - 18 hål
www.valtellinagolf.it

 

Golfbanor runt Gardasjön

Gardasjön är en av de mest kända golfdestinationer i Europa på grund av sin vackra natur, medelhavsvegetation och flera banor av världsklass. Här spelar man året runt tack vare det varma klimatet runt sjön.

Arzaga Golf Club - 27 hål
www.arzagagolf.it

Chervo Golf San Vigilio - 27 hål
www.chervogolfsanvigilio.it

Gardagolf Country Club – 27 hål
www.gardagolf.it

Franciacorta Golf Club - 27 hål
www.franciacortagolfclub.it

Golf Club Bogliaco - 18 hål
www.golfbogliaco.com

 

Golfbanor runt Milano

Bara några kilometer från näringslivet och modets huvudstad Milano, finns det flera läckra golfklubbar som påminner mycket om golfklubbarna i England. Här finns många bra banor, där flera av dem tillhör de äldsta och mest prestigefyllda banor i hela Italien som arrangerat många internationella mästerskap.

Golf Club Milano - 27 hål
www.golfclubmilano.com

Golf Club Ambrosiano - 18 hål
www.golfclubambrosiano.it

Green Golf Club Lainate - 18 hål
www.greenclubgolf.it

Castello di Tolcinasco - 27 hål
www.golftolcinasco.it

Molinetto Country Club - 18 hål
www.molinettocountryclub.it

Golf Club Le Rovedine - 18 hål
www.rovedine.com

Golf Club Villa Paradiso - 18 hål
www.golfvillaparadiso.com

Golf Club Zoate - 18 hål
www.golfzoate.it

Golf Club Vigevano - 18 hål
www.golfvigevano.it

Golf Crema Resort - 27 hål
www.golfcremaresort.com

Golf Club Bergamo L'Albenza - 27 hål
www.golfbergamo.club

 

Golfbanor runt Maggioresjön

Lummiga skogar, vackra bäckar och dammar är en del av det som gör Lago Maggiore den perfekta platsen för att spela golf. Golfbanorna ligger i ett vackert landskap som omger sjön och det närliggande bergsmassivet Monte Rosa.

Golf dei Laghi - 18 hål
www.golfdeilaghi.it

Golf Club Le Robinie - 18 hål
www.golf.lerobinie.com

Golf Club Varese - 18 hål
www.golfclubvarese.it

 

Städer fyllda av konst

  • Bergamo, är uppdelad i två delar ”Alta” och ”Bassa” som är förbundna med en historisk linbana. Basilikan Santa Maria Maggiore och konstgalleriet Pinacotea dell´Accademia Carrara är givna besöksmål för turister.
  • Mantova, grundades av familjen Gonzaga som lät bygga strålande vackra palats, bland annat Palazzo Ducale och Palazzo Te. Från San Giorgio-bron har man utsikt över hela staden med floden Mincio som går runt som en båge.
  • Varese, med den fantastiska trädgården Palazzo Estense och Villa Litta Panza.
  • Brescia, med ruinerna av ett romerskt forum den imponerande Tempio Capitolino står, Santa Giulia-museet som vaktar ovärderliga skatter och två historiska torg: Piazza della Loggia och Piazza Paolo VI.
  • Cremona, vars centrum kretsar kring medeltida torget Piazza del Comune och det imponerande klocktornet Torrazzo.
  • Monza, med sin prestigefulla katedral och ett museum som vaktar järnkronan, som bars av kejsare som Karl den store och Napoleon Bonaparte.
  • Como med sina vackra villor som vetter mot Comosjön och Fontana Monumentale.
  • Vigevano med en av de vackraste torgen i Italien, Piazza Ducale.

Unesco platser

Lombardiet har flest UNESCO platser i Italien, 10 totalt.

* Santa Maria delle Grazie och Nattvarden: en av Leonardo da Vincis mest kända arbeten, beundrad dagligen av hundratals besökare.

* Hällristningarna i Val Camonica: Mer än 300 000 figurer och symboler som representerar det viktigaste beviset för förhistoriskt liv i Italien.

* Monte San Giorgio: Bär unika spår från en urtida tropisk lagun för 245-230 miljoner år sedan med mängder av fossiler från både växt- och djurriket, såväl vatten- som landlevande djur.

* Arbetarsamhället Crespi d'Adda: Ett perfekt exempel på en av de bäst bevarade städer för fabriksarbetare i södra Europa.

* Platser för tillbedjan: Brescia: San Salvatore och Santa Giulia Complex. Varese: Castrum i Castelseprio-Torba.

* Mantova och Sabbioneta: två fantastiska städer som har bidragit till att sprida renässansens ideal över hela världen.

* Piemonte och Sacri Monti: Från samma barock period är de kyrkor och kapell som kröner topparna till de nio heliga bergen - Sacri Monti. Konsthistoria och betagande natur i skön förening.

* Berninalinjen: Europas högst belägna järnvägsspår som bjuder på fantastiska vyer från sina röda vagnar. Förbinder Italien med Schweiz.

* Historiska bostäder vid Alperna: De äldsta kända pålade husen finns vid Isolino Virginia vid Varesesjön, och även vid Gardasjön.

 *Cremona violinmakare: perfekta fioler skapas på hantverksverkstäder i Cremona tack vare en  kunskap som förts vidare från generation till generation.

Mat och vin

Lombardiet förtjänar ett särskilt omnämnande för stor variation och hög kvalitet på sin mat och vin, med hela 248 traditionella produkter.

Det lokala köket består av risotto, tortelli, cassoeula, ostar som Taleggio och Grana Padano, kallskuret såsom Valtellinas Bresaola och salami från Varzi. Bland desserterna finns Mantuas sbrisolona, Cremonas nougat eller Torrone och Milanos Panettone. Några av landets finaste viner kommer från Franciacorta, Oltrepò Pavese och Garda, och även från Valtellina, bergsviner med en intensiv smak.

Shoppa

I Lombardiet finns det många möjligheter för shopping, givetvis med början i Milan, utan tvekan Europas modehuvudstad med hundratals butiker i områdena Corso Buenos Aires, Via Torino och Corso Vittorio Emanuele. Den som vill skaffa sig några lyxprodukter bör ta en promenad i Quadrilatero District, stadens modenav som omfattar Via Manzoni, Via della Spiga och Via Montenapoleone. Här kan du även köpa traditionella handgjorda föremål på Brera District och längs kanalerna kan du handla smycken, handväskor och antikviteter. För att köpa silkes, sidenhalsdukar och slipsar, är Como platsen att gå till, medan Vigevano är platsen att köpa handgjorda italienska skor.

För all information Lombardiet:

www.in-lombardia.com

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Golfresor
Golfbanor
Taggar
italien
lombardiet