Nya Chromebollar från Callaway

Nya Chrome Soft och Chrome Soft X är ett stort steg framåt för Callaway. Med en storsatsning på både teknisk utveckling och bättre kvalitetskontroll har företaget fått fram bollar, som är bättre för både vanliga golfare och elitspelare.

Nya Callaway Chrome Soft

Chrome Soft 2020 är samma boll som tidigare, men ändå inte. Dubbelkärnan är kvar, men den inre kärnan är större och den yttre, grafenförstärkta kärnan är lite mindre. Utanpå detta finns ett nytt mantelskikt som ger konsekvent spinn och penetrerande bollflykt tillsammans med det gjutna uretanskalet, nu ännu tunnare, med sin mer aerodynamiska design.

Detta betyder att den nya Chrome Soft bibehållit den mjuka känslan som spelarna är så förtjusta i samtidigt som den levererar mer längd från tee. Den andra modellen, Chrome Soft X har förvandlats från en boll som tidigare var relativt lik sin ”lillebror” till en boll som numera har betydligt bättre egenskaper för spelare med högre svinghastighet.

Chrome Soft X 2020 är fastare och mer stabil än sin föregångare, vilket gör att trots den högre klubbhastigheten slår spelarna inte ”igenom” bollen på samma sätt. Det gör att mer energi överförs till bollen, vilket i sin tur ger mer längd.  Du får betala 499 kronor per dussin för de här bollarna och det får man faktiskt säga att de är värda.

Foto Pressbilder/Callaway

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *