Oändliga valmöjligheter på Landeryd

2019-04-11

2017 utsågs Landeryds GK till årets golfklubb i Sverige. Från och med 2019 kommer du att kunna bo bara några meter från första tee.
– Vi är en klubb som är i ständig förändring och utveckling, säger klubbdirektör Björn Sturehed.

En av de huvudsakliga anledningarna till att Landeryds GK prisades 2017 var den mångfacetterade helheten. Motiveringen handlade om hur klubben strukturerat och tålmodigt genomfört ett arbete med ett tydligt mål. Tillsammans hade alla på klubben jobbat mot gemensamma mål, och detta ledde så småningom till både ekonomiska och sportsliga framgångar.
– Från att ha haft en lite så där ekonomi så har vi nu en stark plattform att stå på. Vilket sedan har gett möjlighet att verkligen satsa på junior- och elitverksamhet, förklarar Björn Sturehed.

I dag har Landeryd Sveriges största juniorverksamhet.
– Vi har både en bra bredd och topp. I fjol så hade vi sex juniorer med olika landslagsuppdrag. Bredden har genererat väldigt bra spets vilket vi är väldigt glada för, säger han.

En prisvärd destination

I Landeryd-paraplyet innefattar tre klubbar; Landeryd (med den norra och den södra banan), Vesterby, och sedan januari har man också tagit över driften av Vårdsbergs niohålsanläggning.
– Som gäst här har du möjlighet att bo riktigt bra, på banan, i en väldigt fin miljö. Dessutom kan du spela banor med helt olika karaktär.Det senaste steget i utvecklingen hittar vi på Landeryds GK där man investerat i tio fina hotellrum. Tidigare fanns bara boende på Vesterby, men i samband med att det tillkommit en stor träningsanläggning i anslutning till klubben, där Friskis & Svettis håller till, så tog man chansen att expandera.
1 695 kronor för dubbelrum och golfpaket känns som ett riktigt kap.

– Vi ska inte konkurrera med rabatter, utan vi ska stå upp för vår produkt. Men 1 695 känner vi är ett väldigt bra pris på en väldigt bra produkt, säger Björn.

Tre banor – tre stilar

De tre 18-hålarna – Norra, Södra och Vesterby – bjuder på helt olika upplevelser. Den norra banan står 2019 för femte gången värd för en tävling på Nordiska Ligan för herrar.
– Det är en mästerskapsbana med blandning av park- och hedkaraktär, säger Björn och fortsätter:
– Södra banan är helt omgjord, bland annat med ett bunkerprojekt som blev klart till 2018. Det är en lite kortare bana, men som verkligen ställer krav på att använda rätt klubbor från tee. Bara för att den är lite kortare än den norra banan så innebär det inte att den är lättare.

Vesterby har designats av Johan Benestam. Benestam har bland annat låtit sig inspireras av linkslegendarer som James Braid och Old Tom Morris, och banan kan beskrivas som en inlandsbana med linkskaraktär.
– Här har vi upphöjda greener och stora avrinningsytor. Den ställer verkligen höga krav på prickskytte när det kommer till inspelen, och det kan mycket väl vara så att man i vissa fall behöver studsa upp bollen. Greenerna är hårda och väldigt snabba, säger Björn.

De tre banorna ligger inom 20 minuters bilfärd från varandra. Boendet kan du anpassa efter plånboken då det finns både hotellstandard och lägenheter beroende på om du väljer att bo på Vesterby eller Landeryd.
Valmöjligheterna är helt enkelt oändliga.

www.landerydsgolf.se

 

Martin Hardenberger
mhardenberger@gmail.com
Kategorier
Golfbanor