Ping G410 Plus med flyttbara vikter

Nya G410 Plus innebär premiär för flyttbara vikter i en Ping-driver. En ny hosel förbättrar justeringsmöjligheterna ytterligare, men du behöver inte vara orolig – man kompromissar inte med den fantastiska stabilitet vi vant oss vid från G400.

Ping G400 och G400 Max var en ”eye opener” för många. Själv fick jag ett helt annat spel när mina bollar plötsligt började landa på fairway (eller i alla fall i ruffen i stället för i skogen). Det gjorde att många köpte en Ping-driver och för vanliga konsumenter fanns inte mycket att klaga på.

Enligt Ping själva var det dock många bättre spelare som behövde få sin driver justerad med så kallad hot melt för att flytta tyngdpunkten i huvudet. För att möta den efterfrågan kommer nu Ping G410 Plus, med en flyttbar vikt som kan justera tyngdpunkten – och det helt utan att kompromissa med varken stabilitet eller bollhastighet.

De tre positionerna som volframvikten kan ha flyttar tyngdpunkten så att du kan styra bollbanan med cirka 20 meter från höger till vänster. Eftersom vikten sitter längst ut i kanten på klubbhuvudet är motståndet mot vridning till och med högre än i den ursprungliga G400-drivern. Vilket ger den utmärkta kombinationen av justeringsmöjligheter och både längd och förlåtande egenskaper.

Du som blir sugen kan förbeställa redan nu eller prova ut en ny G410 i Ping-shoppar. Priset är 4 999 kronor, en hel tusenlapp mindre än några av de andra nyheterna.

Av Micke Broström
Foto Ping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *