Richterskalan Augusti 2018

2018-08-23

1. Tiger Woods. Man kan inte undgå att bli enormt imponerad av den forne världsettan. Spelar som i fornstora dagar och 42-årige Woods var i täten både i The Open och i PGA Championship. Får han ett wild card till Ryder Cup?

 
2. Paul Waring. Låg i täten av årets Nordea Masters direkt från den första dagen och var till slut starkast av alla på Hills GC. 33-åringen från England vann därmed sin första seger på Europatouren i sin 200:e tävling.

3. Brooks Koepka. När den långslående amerikanen vinner, då är det stora tävlingar som gäller. Har vunnit fyra gånger på PGA-touren, tre av dem majors. Vann US Open i juni och PGA Championship i början av augusti.

4. Francesco Molinari. Vann på PGA-touren i början av juli i överlägsen stil. Sen slog han till på Carnoustie med sitt prickskytte och blev förste italienare att vinna en major. Kommer att vara en grymt viktig spelare i höstens Ryder Cup.

5. Brandt Snedeker. Amerikanen dundrade in en 59:a det första varvet i Wyndham Championship och blev därmed medlem nummer nio i den exklusiva klubben av spelare som gått under 60 slag på PGA-touren.

6. Damlandslaget. Vann lag-EM i somras med exakt samma lag som tog silver i flick-EM för två år sedan. Det vimlar av blivande superstjärnor i laget och det ska bli grymt spännande att följa dem allihop framöver!

7. Andrew Johnston. ”Beef” charmade alla under Nordea Masters. Han vräkte i sig köttbullar i sponsorbyn, tog av sig byxor inför publiken efter ett vattenbesök, log, skrattade och spexade mest av alla på Hills.

8. Jarmo Sandelin. Spelar bra varje vecka på Staysure Tour. Lyckades även med konststycket att tappa sin vigselring under PGA Senior Championship. Klubben ställde upp med en metalldetektor och ringen hittades till slut.

9. Christofer Blomstrand. Kom tvåa i Porsche European Open i Tyskland efter en rejäl spurt det sista varvet. 27-åringen från Falsterbo rivstartade även årets Nordea Masters, men föll sen tillbaka. Verkar vara en skön lirare.

 
10. Thomas Björn. Det börjar närma sig nu. Den 2:a september tar den danske Ryder Cup-kaptenen ut sina fyra wild cards. Några veckor senare smäller det. Hur många svenskar får vi med i årets Europalag?

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan