Richterskalan December 2017

2017-12-20

1. Tiger Woods. Jag ska vara ärlig: Jag trodde han var slut. De senaste åren har präglats av ryggproblem och skandaler. Men han imponerade enormt i sin comeback och svingen såg riktigt bra ut under alla fyra dagar i Hero World Challenge. Kul! 

2. Dani Holmqvist. Har en förmåga att vara fullkomligt iskall när det borde vara som mest nervöst. Fixade kortet till LPGA-touren med ett slag, med en birdie på det sista hålet och är klar för 18 tävlingar på LPGA under 2018.

3. Rickie Fowler. Hamnade lite under radarn de tre första varven av Hero World Challenge då världens blickar hamnade på en viss Tiger Woods. Inledde det sista varvet med sju raka birdies och kom in 61 slag och en överlägsen seger.

4. Pontus Widegren. Den genomtrevlige Kevingesonen kom tvåa i slutkvalet till Europatouren efter ett imponerande spel och klarade kortet galant. Kan han dessutom behålla sin eleganta mustasch nästa år kommer det bli succé!

5. Frida Bräster och Sofia Pettersson. Två unga tjejer som kommer ta hand om Swedish Golf Tour framöver. Med nytt tänk, nya idéer och nytt ekonomiskt upplägg till klubbarna ska antalet tävlingar ökas. Jag tror på dem!

6. Martina Edberg. Jag hade förmånen att spela med Martina för sex år sedan. Hon var då 16 år och hängde med sin farbror Pelle under ett varv. Jag blev både utdriven och rejält imponerad och nästa år spelar Martina på LPGA-touren.

7. Alexander Björk. Vilken debutsäsong han har haft. Kom 43:a på Race to Dubai och har rivstartat 2018 år säsong med en andra placering i Hong Kong Open. Verkar vara säkerheten själv och är vår nästa superstjärna?

8. Henric Sturehed. Spelade hockey i Linköping fram till 21 års ålder. Efter en skada satsade han på golfen istället och sex år senare fixade han kortet till Europatouren. Lär ha en riktig vinnarskalle och det blir kul att följa honom framöver.

9. Tommy Fleetwood. Vann hela Race to Dubai med minsta möjliga marginal. Engelsmannen med det stora hårsvallet spelade sedan bra på Bahamas och passade där på att gifta sig direkt efter tävlingen. Livet leker.

10. Jenny Haglund. 24-åringen från Karlstad har haft en riktigt bra debutsäsong på LET och ligger tvåa i Rookie of The Year-tabellen. Verkar ha ett riktigt starkt psyke och spelar alltid bra det sista varvet.

 

 

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan