Richterskalan December 2018

2018-12-17

1. Tiger Woods. Har i år klättrat från 1 199 på världsrankingen till plats 13. Var helt utmattad mentalt och fysiskt under Ryder Cup. Men att han är tillbaka är så otroligt stort. Han är den störste någonsin, så är det bara.

2. Lee Westwood. Med sin flickvän som caddie leker livet för 45-åringen igen. Westwood vann Nedbank Golf Challenge med ett makalöst sista varv och tog därmed sin första seger på Europatouren på över fyra år.

3. Danny Willett. Vann US Masters våren 2016. Tappade lusten och formen helt men har envist gnetat sig tillbaka och nästan 1 000 dagar efter segern på Augusta kom nästa seger. I självaste tourfinalen i Dubai.

4. Henrik Stenson. Kom fyra i årets sista tävling, Hero World Challenge. En helt OK säsong från Stensons sida som nu laddar inför 2019. Träffade flest fairways och greener på PGA-touren i år. Om bara puttningen kommer igång så …

5. Julia Engström. 17-åringen blev utsedd till årets rookie på Ladies European Tour efter en kanonsäsong. Vann två gånger på LETAS-touren och kommer säkert att vinna sin första tävling på Europatouren väldigt snart.

 
6. Alexander Norén. Visade i årets sista tävling, Hero World Challenge, att det kan hända grejer när Norén spelar. Eller vad sägs om avslutningen det tredje varvet: birdie, par, birdie, eagle, trippelbogey, hole-in-one, birdie. Galet.

7. Kurt Kitayama. En 25-årig amerikan som ville pröva lyckan i Europa. Fixade tourkortet galant och vann sin första tävling två veckor senare när han tog hem Mauritius Open. Har dessutom ett otroligt coolt namn.

8. Cameron Champ. På tal om coola namn: Golfens nya superstjärna slår längst av alla och verkar ha ett ruskigt starkt psyke. Har spelat bra hela hösten och vann sin första tävling på PGA-touren nyligen. Det kommer mera …

9. Lexi Thompson. Har en förmåga att hamna i händelsernas centrum vare sig hon vill eller ej. Tog en paus i somras och letade efter glädjen på golfbanan, hittade den, kom tillbaka med full kraft och vann LPGA-tourfinalen i stor stil.

10. Jon Rahm. Jag är inte så överdrivet förtjust i Rahm. Men jag bör nog lära mig att gilla honom, för det är sannolikt nästa världsetta som kommer att vinna många tävlingar framöver med sin korta, snärtiga och effektiva sving.

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan