RICHTERSKALAN MAJ 2017

2017-05-15

Richterskalan

1. Jonas Blixt. Vann sin tredje seger på PGA-touren när han i par med Cameron Smith vann Zurich Classic of New Orleans efter stor dramatik. Puttvirtousen från Värmland var tillsammans med sin partner till slut starkast i särspelet.

2. Alex Norén. Börjar hitta tillbaka till monsterformen som gav fyra segrar den förra säsongen. Spelade grymt golf i Wells Fargo Championship och när Norén väl har hittat formen brukar den hålla i ett bra tag.

3. Anna Nordqvist. Fortsätter att trumma på med stor golf världen över. I slutet av april var hon hemma i Europa för ett gästspel. I Estrella Mediterranean Ladies Open i Spanien ledde Anna direkt, gjorde en Hole-in-one men förlorade i särspel.

4. Maria Möller. Golfförbundet har fått sin första kvinnliga ordförande på 113 år. Och hon verkar vara perfekt för rollen som ny bas för golfen. Det var precis vad SGF behövde och det ska blir spännande att följa framöver.

 
5. Alexander Levy. Den hårtslående och ständigt leende fransmannen vann sin fjärde seger på Europatouren när han tog hem Volvo China Open. Nu laddar han mot Ryder Cup nästa år på hemmaplan. Jag håller tummarna för att han tar en plats.

6. Nordea Masters. Är tillbaka till platsen där tävlingen mått som bäst genom åren. Barsebäck har allt för att tävlingen ska bli en succé i år. Och om bara Stenson hittar formen igen kommer det att bli en hemmaspelare som tar hem det.

7. Svenska tjejer. Vinner tävlingar på löpande band ute i Europa och dominerar juniorgolfen fullständigt just nu. Det kan bli sex tjejer från Sverige i höstens Junior Solheim Cup. Framtiden ser strålande ut för svensk damgolf!

8. Fredrik Wetterstrand. Och allt sker under översyn från huvudcoachen för flicklandslaget, Fredrik Wetterstrand, som verkar ha totalkoll på hur man gör en golfspelare bättre. Oavsett nivå.

9. Peter Hanson. Den genomtrevlige skåningen är en sagolik spelare när ryggen inte krånglar. Vilket den tyvärr gör ofta numera. De senaste säsongerna har han mest kört rehab, men när ryggen tillåter spelar han golf i världsklass.

 

10. Videogranskningar. Anna Nordqvist har drabbats. Likaså Lexi Thompson. Nu har R&A och USGA bestämt sig för att ändra reglerna för hur mycket kameror och därmed tittarna kan påverka ett resultat från TV-soffan. Bra!

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan