RICHTERSKALAN OKTOBER 2016

2016-10-19

1. Ryder Cup. Även om det blev en amerikansk seger så var det otroligt häftig att se. Många matcher blev klassiska och golfen var kanske den bästa som någonsin spelats. Det är lite drygt 700 dagar till nästa match. Jag längtar redan.

2. Arnold Palmer. Golfvärlden har sorg. ”The King” har lämnat oss. Arnold Palmer var nog den störste av dem alla och hade fans världen över och respekterades och beundrades både på och utanför golfbanan. 

3. Rory McIlroy. Tog hem både tourfinalen och FedEx Cup efter en helt galen spurt. På Hazeltine var det han som den amerikanska publiken häcklade mest och oftast. McIlroy kontrade med ett makalöst spel. 

 

4. Madelene Sagström. 23-åringen är helt överlägsen på Symetra Tour i USA. Tog sin tredje seger i september och fick därmed automatiskt LPGA-kortet för nästa säsong. Kan bli hur bra som helst.

5. Michael Jonzon. 44-åringen blev blixtinkallad till Europatourtävlingen Porsche European Open dagen före tävlingen. Han åkte ner, spelade grym golf och kom trea, Jonzons största framgång på sju år.

6. Robert Karlsson. Spelar allt bättre och börjar närma sig den form han hade för några år sedan då han vann hela Race to Dubai. Slog månadens slag i augusti när han gjorde hole-in-one på Himmerland.

7. Barack Obama. Det börjar närma sig slutet på hans åtta år som president. Nu kommer bollgeniet Obama att få mer tid över för sin golf. Hans handicap 13 kommer rasa snabbt och är nog singelhandicapare redan i vinter.

 

8. Jim Furyk. Blev den 16:e spelaren i raden att prisas med PGA-tourens Payne Stewart Award. Ett pris till en spelare som visat prov på god sportslighet. Höll ett tacktal som var bland det bästa och finaste jag hört.

9. Andrew Johnston. Spelar en strålande golf just nu. ”Beef” fixade kortet till PGA-touren på självaste ”National Cheesburger Day” i USA. Publikfavoriten fick samtidigt ett reklamkontrakt för snabbmatskedjan Arbys.

10. Tiger Woods. Har inte spelat en tävling i år på grund av skada. Men comebacken närmar sig och hela golfvärlden undrar vad Tiger kan göra på golfbanan. Den 13:e oktober spelas Safeway Open på PGA-touren. Då ska Tiger vara med.

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan