RICHTERSKALAN OKTOBER 2017

2017-10-16

1. Anna Nordqvist. Körtelfebern verkar inte stoppa Annas framfart. Först var hon bästa spelare i Solheim Cup. Sen tog hon hem säsongens sista major, Evian Championship efter en galen spurt. Hon är fantastisk!

2. Linn Grant. 18-åringen från Rya GK vann sin tredje stora internationella titel för året när hon vann Ladies British Open Amateur Stroke Play i Skottland. Hon har även vunnit EM-guld och VM-brons i år. Hyfsad säsong får man säga…

3. Presidents Cup. Det är inte som Ryder Cup, faktum är att det inte ens är nära. Men ändå är det läckert att se världsstjärnor i lagsammanhang. Alla stjärnor vill vara med och delad glädje är verkligen dubbel glädje.

4. Justin Thomas. Har haft en helt galen säsong. Fem vinster på PGA-touren, varav en major. Och så tog han dessutom hem hela Fedex Cup och vann där helt otroliga 88 miljoner kronor. Ny majortitel nästa år?

5. Jarmo Sandelin. Den nyblivne 50-åringen öser i birdies som i fornstora dagar. Fast nu på European Senior Tour. Femma i Italian Open och sjua i Paris Legends Championship. Snart dags för en seger?

6. Jesper Parnevik. Efter en trög säsong på Champions Tour har nu Parnevik hittat spelet igen. Kom femma i Japan Airlines Championship och sedan ytterligare en femteplats i PURE Insurance Championship på Pebble Beach.

7. Sam Saunders. Slog till med en 59:a på Web.com Tour-finalen på Atlantic Beach i Florida. Saunders gjorde hela 13 birdies på varvet och farfar Arnold Palmer log nog från himmelen åt den fantastiska bedriften.

8. Robert Karlsson. Visade han fortfarande kan spela stor golf när han överraskade med en tredjeplats i British Masters. För första gången sedan 2008 fick katrineholmaren gå i ledarboll den sista dagen.

9. Paul Dunne. Men British Masters vanns istället av irländaren Dunne, som därmed tog sin första seger på Europatouren. Och som han gjorde det! 61 slag sista dagen och sänkt chip för birdie på det sista hålet.

10. Oscar Lengdén. Tre topp-5 placeringar i rad på Challengetouren i september skickade upp Lengdén till en 11:e plats på Challengetour-rankingen och kortet på Europatouren nästa år närmar sig med stormsteg.

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan