Richterskalan Oktober 2018

2018-10-15

1. Ryder Cup. Jag hade ynnesten att vara på plats i Paris och det var helt otroligt. Helt galet. Stämningen runt ettans tee var som på en rockkonsert. Att Europa var överlägsna USA i år gjorde inte stämningen sämre.

 

2. Francesco Molinari. Open-vinnaren var bäst av alla i Paris. Bildade ett grymt par med Tommy Fleetwood där de vann sina fyra matcher. Molinari vann även sin singelmatch och fixade därmed 5 poäng till Europa.

 

3. Norén och Stenson. Svenskarna levererade på Le Golf National. Stenson vann sina tre matcher och Norén två av tre. Scenen på den 18:e greenen när Norén sätter en långputt för seger mot DeChambeau är redan en klassiker.

4. Jim Furyk. Medan de amerikanska Ryder Cup-spelarna skyllde på allt möjligt efter förlusten i Paris, tog kapten Furyk det hela som en man och konstaterade att Europa helt enkelt var mycket bättre. Stort av honom.

 

5. Oliver Fisher. Blev den första i Europatourens över 40-åriga historia att gå under 60 slag. Den historiska 59:an skedde under det andra varvet i Portugal Masters och innehöll 7 par, 10 birdies och en eagle.

6. Tiger Woods. OK, han gjorde ingen glad i Paris. Tiger såg sliten ut och hängde med huvudet. Men hans seger i Tour Championship var otroligt imponerande. Han är tillbaka och jag tror att han vinner en major nästa år.

7. Visby GK. Sveriges bästa bana enligt mig. Att få spela Fulkes och Mednicksons skapelse en solig och gärna lite blåsig höstdag är bland det häftigaste som finns. På Gotland finns en golfupplevelse utöver det vanliga!

 

8. Caroline Hedwall. Vann Lacoste Ladies Open de France när hon avslutade med en 62-runda, nytt banrekord. Två veckor senare, i Estrella Damm Ladies Open kom hon tvåa, även då med en fantastiskt 62-runda.

9. Linnea Ström. Supertalangen från Göteborg är klar för LPGA-touren nästa år efter strålande spel på undertouren Symetra. Är en ballstriker av rang och när hennes puttning kommer igång kan hon slå de bästa i världen.

10. Magnus Persson Atlevi. Är säkerheten själv på Staysure Tour och spelar bra i princip varje vecka. Vann sin andra tävling i karriären på Seniortouren i september när han tog hem European Tour Properties Senior Classic i Bulgarien.

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan