RICHTERSKALAN SEPTEMBER 2017

2017-09-05

1. Anna Nordqvist. Europas bästa golfare trotsade körtelfeber som länge gjorde hennes start osäker i årets Solheim Cup och spelade istället fantastisk golf under tre dagar i matchen mot USA. Se till att bli frisk nu Anna!

2. KM. Överallt har det spelats klubbmästerskap i Sverige. Herrar, damer, juniorer, seniorer, foursome … Prestigen är stor och glädjen likaså för de som lyckas vinna. Många klubbar har haft rekordmånga deltagare i år. Kul!

3. Henrik Stenson. Vann sin första seger sen triumfen i The Open på Royal Troon när han tog hem Wyndham Championship i början av augusti. Storformen verkar vara på väg lagom till slutspelet både på PGA-Touren och Europatouren.

4. Annika Sörenstam. OK, Europa vann inte. Faktum är de inte var speciellt nära. Men den svenska kaptenen satsade på unga tjejer i Europas lag och årets upplaga blev en investering för framtida segrar i Solheim Cup.

 
5. Jarmo Sandelin. Den nyblivne 50-åringen öser i birdies som i fornstora dagar. Fast nu på European Senior Tour. Avslutade bland annat Swiss Seniors Open i somras med att skjuta 64-62 de avslutande varven.

6. September. Årets bästa golfmånad. Blir det samma väder som i fjol så kan det även bli årets varmaste månad. Klar luft, härliga färger och med banor i suverän kondition. September är bäst helt enkelt!

7. Himmerland Hill. Danskarna har verkligen lyckats med sin Europatourtävling Made in Denmark. Och häftigast är ”Himmerland Hill” ett knappt 100 meter långt korthål med amfiteater bakom där det alltid är fullt med folk.

8. Justin Thomas. Har sett sin bästa kompis Jordan Spieth vinna flera majors, men under årets PGA-mästerskap var det Thomas tur. Det var många om budet ett tag det sista dagen, men Thomas var otroligt stark de sista nio.

9. Hideki Matsuyama. Världstvåan från Japan med den underbara lilla pausen på toppen av svingen kommer att bli den förste asiat att vinna en major. Den saken är klar. Kanske redan på Augusta i april nästa år? Jag tror det.

 
10. John Daly. Värmde upp inför PGA-mästerskapet med att slå bunkerslag och wedgar med bara vänsterhanden. Gå in på Youtube och kolla när han slår upp bollarna till flaggan gång på gång. Det är magiskt att se.

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Richterskalan