Söderberg satte nytt rekord

2020-01-29

Europatouren har nyligen introducerat nya initiativ för att ta itu med långsamt spel, men det var inget som Sebastian Söderberg behövde oroa sig för när han i Dubai spelade den snabbaste ronden i tourens historia.

Sebastian Söderbergs sista runda av Omega Dubai Desert Classic gick snabbt. Så snabbt att det blev den snabbaste ronden någonsin när han tillsammans med brorsan Jesper som caddie sprintade runt Emirates Golf Club på bara 96 minuter.

Han klarade cuten i Omega Dubai Desert Classic, men det tredje varvet var inte helt lyckat vilket gjorde att han gick ut först av alla den fjärde dagen. Ensam dessutom. Då bestämde han sig för att göra ett försök att slå rekordet.

- Jag tänkte spela så snabbt som möjligt, och kände att det skulle vara en rolig sak att göra och jag trodde inte nödvändigtvis att det skulle försämra mitt spel, sa Söderberg till Europatouren.

Efter fem hål låg han ett under par, och även om det blev några bogeys på vägen in spelade han bra hela varvet.

- Jag jag tog lite tid på puttarna och själva slagen men mellan slagen sprang vi hela tiden. Jag spelade bra i början och sen var det bara att fortsätta. Jag hade inte spelat så bra de första dagarna så jag tänkte att det kunde vara bra för mig att springa runt banan och inte tänka så mycket inför slagen. Tre över par är inte så illa, framförallt med tanke på att jag inte träffade en fairway på hela rundan, sa Söderberg efter sin rekordrunda.

Han medgav att det var en laginsats och var snabb att hylla sin bror Jesper för hans atletiska ansträngningar.

- Det viktiga var att ha brorsan som caddie, han fick dra det stora lasset eftersom han sprang i princip non stop hela varvet. När det var en par trea skulle han springa upp till greenen och vänta där. På par fyrorna och par femmorna skulle han bara lämna passande klubbor och sen springa vidare.

Sebastians 75 slag var två bättre än lördagsrondens och han avancerade en plats en resultatlistan.

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Golfbanor
Taggar
sebastian söderberg
dubai
rekord