Spännande nyhet från PING

2020-01-22

PING lanserar nu den nya putterserien Heppler där man för första gången använt högtrycksgjutning i aluminium. De nio iögonfallande blad-, mid-mallet- och mallet-modellerna med multimaterialkonstruktion har Solid-Face Technology samt extremt stort motstånd mot vridning.

”Heppler är en putterserie med fastare känsla och extremt förlåtande egenskaper där de olika modellerna gör att alla kan hitta något som passar både puttrörelsen och ögat”, säger John K. Solheim, VD för PING. ”Vi har valt en mycket exakt tillverkningsprocess som givit oss betydligt bättre möjligheter att skapa mid-mallet- och mallet-modeller med stort motstånd mot vridning genom att kombinera aluminium med stål. Finishen med koppar i kontrast mot svart underlättar siktet och är en visuellt tilltalande premium-look som fått stor uppmärksamhet på touren.”

”Utprovning är fortsatt en mycket viktig del av vår putterteknik”, menar Solheim. ”Vi har förbättrat känslan i våra skaft med justerbar längd och bland de nya puttermodellerna finns något för alla typer av puttrörelser så att alla kan hitta en putter som matchar uppställningen och puttrörelsen.”

Solid-Face Technology

En slät, precisionsfräst träffyta ger fastare känsla och bättre ljud. Olika modeller har olika material i träffytan – aluminium eller stål – som har placerats strategiskt för att ge maximalt förlåtande egenskaper och optimal placering av tyngdpunkten.  Omfattande tester visade att feedback i form av ljud från en slät metallyta hade en positiv effekt på spelarens självförtroende genom att ge en tydlig upplevelse av träffen utan att påverka prestandan.

”Vi upptäckte att en hög andel av testdeltagarna förbättrade sina ’Strokes Gained’-resultat med en Heppler-modell, vilket indikerar att många föredrar det fastare ljudet och den solida känslan som en slät träffyta ger”, sade Solheim. ”Vi ser nya Heppler som ett attraktivt alternativ till vår Sigma 2-serie, där en Dual-Durometer-insert och TR Face Technology ger mjukare känsla och ljud. Vårt huvudmål är att ge golfspelare en utprovad putter med den känsla och det ljud de vill ha tillsammans med den prestanda och de konsekventa resultat som de behöver för att sätta fler puttar.”

Högtrycksgjuten aluminium – Multimaterialkonstruktion

PINGs ingenjörer har kombinerat lätt aluminium med stål genom strategisk utformning och viktplaceringar som ger extremt stort motstånd mot vridning. Aluminiumgjutningsprocessen ger mid-mallet- och mallet-modeller med exakta detaljer och exceptionellt hög kvalitet. Nya Tomcat 14 har seriens största motstånd mot vridning och ett sikthjälpmedel med 14 prickar som är inspirerad av ljusen på en landningsbana.

”Fördelen med högtrycksgjutning är att vi kan få mycket exakta detaljer samtidigt som våra ingenjörer har större frihet att placera vikt där den gör som störst nytta för putterns prestanda”, sade Solheim. ”Resultatet är bättre prestanda för befintliga modeller och två helt nya modeller. Golfspelare kommer också att upptäcka ett antal olika sikthjälpmedel som bidrar till bättre precision och som passar ögat bra.”

Black Chrome-skaft med justerbar längd

En vidareutveckling av den skaftteknik med justerbar längd som lanserades i Sigma 2-serien ger fastare känsla och mer stabilitet. Skaftet har en iögonfallande Black Chrome-finish och tekniken för längdjustering har låg vikt och är lätt att använda samt dold under greppet. Längden kan justeras mellan 32" och 36" för att passa spelarens puttrörelse och uppställning. Processen är snabb och intuitiv med ett litet verktyg som sätts i greppets topp. Ett helt varv ger cirka en kvarts tum längre eller kortare skaft och greppet sitter helt rakt under hela justeringsprocessen.

”Vi har tagit oss an en mycket komplex teknisk utmaning och förenklat den till nytta för golfspelarna”, sade Solheim. ”Du kan experimentera med olika längder och i förlängningen göra en egen utprovning. Skruva bara tills putterns längd känns bekväm och där du har ögonen rakt ovanför bollen eller en aning innanför linjen. Prestandavinsterna med en putter som har rätt längd är betydande. Vi vill verkligen uppmuntra golfspelarna att utnyttja den här innovativa tekniken.”

PING Pistol Grip-alternativ

Med fyra olika PING-grepp kan alla golfspelare hitta något med rätt passform och känsla. Standardgreppet är PP59, inspirerat av det populära PP58. PP60 är midsize, har låg vikt och är utformat för att passa händernas form med platta ytor framtill och på sidorna. Det något tyngre PP61 har en tydligare pistolform. PP62, har bibehållen låg vikt, men är större och mer rundat för att minska handrörelser.

Namnet är en hyllning till en mångårig anställd

Den nya putterseriens namn är en hyllning till Rick Heppler, mångårig anställd på PING, som inledde sin karriär på företaget som tonåring 1966. Rick var son till en av PING-grundaren Karsten Solheims kollegor på General Electric och anlitades av Karsten för att hjälpa John A. Solheim bygga putters i familjens garage. Rick arbetade sig upp till en ledande ställning i Karsten Manufacturing Corporation innan han gick bort i en motorcykelolycka 2013.

”Rick var en del av PINGs familj i nästan 50 år”, sade John. ”Han var en kär vän som hade en stor del i våra framgångar. När vi uppkallar den här putterserien efter honom är det ett erkännande av hans engagemang för vårt företag och alla anställda.”

 

Fredrik Richter
richter@golfbladet.se
Kategorier
Golfutrustning
Taggar
ping
heppler