Upplev Miami på hemmaplan

2019-04-03

Miami. Fast i Göteborg.
Det är verkligheten på Sankt Jörgen Park sedan de lanserat sitt nya koncept Poolside Lounge.

– På själva golfrundan är du ute på en väldigt vacker parkbana, men det är vad du kan göra före och efter som gör att vi sticker ut på Sankt Jörgen Park, säger Marcus Jodin.

Poolside Lounge är ett 1 200 meter stort utomhusområde med cabana, musik och utomhusbar. Det här du sparkar av dig golfskorna och utbringar segerskålen efter en lyckad runda på den intilliggande parkbanan.

– Här får du mer än en golfrunda. Det blir en destination där man tillbringar mer tid, förklarar Marcus Jodin, marknadschef på Sankt Jörgen.

Golfbanan stod klar 1991, då först med nio hål. Fem år senare var den fulla 18-hålaren redo för spel. Den "gamla" delen är något smalare och har strategiskt utplacerade vattenhinder, vilket kräver precision. Den präglas av Kvillebäcken och de vackra Knipplekullarna.


De nyare hålen är något mer öppna men med spännande greenområden. Åsikterna går vilt isär gällande om de nya eller gamla hålen är bäst. Det är en diskussion som ofta varar långt ut på småtimmarna.

Unik Miami-vibe

Men kanske är det först efter att du spelat denna trevliga parkbana som du upplever vad som gör Sankt Jörgen Park unikt. Resorten som har Göteborgs mest stadsnära golfbana erbjuder nämligen en riktig semesterkänsla. På resorten finns fyra restauranger, ett läckert spa, en stor sportklubb med hinderbana och så det där Miami-inspirerade poolområde med DJ och utomhusgym.

Där kan du skvalpa runt i den 35-gradiga poolen, samtidigt som du ser servitören komma med ett vackert glas fyllt av krossad is och smaken av färskpressad sommar. I bakgrunden hörs tonerna av semester. När eftermiddagen glider över i tidig kväll höjs volymen och förväntningarna. Ljudet av en flaska som öppnas får sällskap av sköna beats från DJ-båset. Bubblor i glasen mot spegelblanka vattenytor. En varm känsla sprider sig i kroppen. Det är Miami. Fast i Göteborg.

För den hungriga golfaren har man på Sankt Jörgen nyligen renoverat sin golfrestaurang Green House, där husmanskost står i fokus.

Men det är långt ifrån det enda kulinariska alternativet. Här finns en raw food-restaurang för den som vill äta nyttigt, Inez och Ernst för den som föredrar vita dukar och Bula Bar för den som vill hålla det till en enkel burgare.

Helhetskoncept som lockar

Helhetskonceptet man erbjuder på Sankt Jörgen Park har redan lockat stor publik.
– Vi är väldigt starka på dam- och tjejgolf, vilket vi tycker är väldigt kul eftersom det känns som att det ibland är lite eftersatt på den fronten. Men där tror jag just att man får så mycket mer än bara golfen är attraktivt, säger Marcus och fortsätter:
– Sedan kommer det många gäng, och då är vi också ett bra alternativ eftersom det finns så mycket andra saker runtomkring. Folk kommer hit och adderar på en extra grej. Kanske är de egentligen här på spa-weekend, men så tycker man att det också hade varit trevligt med en runda golf, säger Marcus.

Konceptet poolside lounge öppnar i maj. Då kommer DJ att vara på plats, cabanas rullas ut och aktiviteterna dra igång på allvar.
– Det är alltid bra puls och baren är öppen. Det blir härlig stämning och fina kontraster. I vårt spa har en väldigt lugn miljö och bara några steg bort så kan du stå och dansa på poolkanten.

www.sanktjorgenpark.se

 

 

Martin Hardenberger
mhardenberger@gmail.com
Kategorier
Golfbanor