Asiatiskt kycklingspett – en grillflirt efter golfrundan.

Asiatiskt kycklingspett är en god rätt som framhäver det asiatiska kökets fantastiska smaker i en kombination med den svenska grillkonsten.

Smakar ljuvligt en vårkväll

Inte bara gott, utan också ett sätt att drömma dig bort till fjärran länder hemifrån din egen bakgård.

4 portioner Tillagningstid: 30 minuter

– 1-2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g/4 spett

Koriandermarinerade grönsaker

  • –  1 paprika
  • –  1 rödlök
  • –  2 msk fisksås
  • –  1 medelstor morot
  • –  100 g stjälkselleri
  • –  60 g bladspenat
  • –  1/2 dl pressad citronjuice
  • –  1 dl färsk koriander
  • –  salt Jordnötssås
    • –  100 g jordnötssmör
    • –  1 msk soja
    • –  1 msk pressad citronjuice
    • –  1/2 dl vatten
    • –  salt Till servering
      – basmatiris

Såhär gör du

  • Riset: koka riset enligt förpackningen. Koriandermarinerade grönsaker: finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering. Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn om det inte passar att grilla just i dag. Servering: servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.

Recept: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *