Richterskalan – mars 2019

  1. Tiger Woods. Efter alla skandaler, ryggproblem, och år av dålig golf trodde ingen att han skulle komma tillbaka. Med han gav aldrig upp och Tigers seger i Masters kan vara den största bragden i golfen någonsin.
Dustin Johnson.

2. Dustin Johnson. Världsrankingen ljuger inte. Dustin Johnson är bäst i världen. Kan vinna även om spelet inte är på topp. Å andra sidan verkar spelet vara nära toppen varje vecka och därför blir det många fler segrar i år.

Linnea Ström.

3. Linnea Ström.  Imponerade på Symetra Tour ifjol och fortsätter att imponera på Europa- och LPGA-touren i år. Supertalangen har alla förutsättningar att bli en av världens bästa spelare i framtiden. Är kanske redan bästa svenska?

Jennifer Kupchu.

4. Jennifer Kupchu. Världens bästa amatör vann den historiska tävlingen Augusta National Women´s Amateur. Detta trots en migränattack det sista varvet som gjorde att hon såg suddigt under några hål. Starkt!

Viktor Hovland.

5. Viktor Hovland. Det finns risk att Norge inte bara slår oss i skidåkning framöver, utan även i golf. Viktor Hovland är en supertalang som blev bäste amatör i Masters och som kommer att vinna många tävlingar de kommande åren.

Francesco Molinari.

6. Francesco Molinari. Var länge i täten i årets Masters men dubbla vattenbesök de sista nio gjorde att han till slut dalade till delad femte plats. Men jisses vilken golf han spelade länge på Augusta! Vinner en major till i sommar.

Corey Conners.

7. Corey Conners. Lyckades måndagskvala in till Valero Texas Open på PGA-touren i början av april och vann sedan hela tävlingen med en helt galen spurt. Senast någon måndagskvalade in och vann tävlingen på PGA-touren var 2010.

Henrik Stenson.

8. Henrik Stenson. Efter en rätt bedrövlig start på säsongen verkar Stenson så sakteliga hitta spelet igen. Spelade bra i WGC Match Play och även i Masters fanns det mycket som var positivt. Jag tror att toppformen är nära!

Lovisa Gunnar.

9. Lovisa Gunnar. Åkte till Irish Girls U18 Championship på egen hand eftersom hon inte ingår i landslagstruppen. Det var ett bra beslut för Lovisa som var den enda spelare att gå under par och hon vann hela tävlingen med tre slag.

Mixade tävlingar.

10. Mixade tävlingar. Jordan Mixed Open var första gången då spelare från Challengetouren, Ladies European Tour och Staysure Tour tävlade samtidigt. Det blev succé och jag tror på fler tävlingar med det upplägget i framtiden.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *