Mai Eskebaek Winterberg: ”Framgångsreceptet är mod, hårt arbete och golf!”

Med tre vuxna barn och en certifiering i estetisk medicin upplevde Mai Eskebaek Winterberg en ny slags frihet. Hon hade länge arbetat i läkemedelsindustrin och tjänstgjort som sjuksköterska inom vården, när hon tog mod till sig och förverkligade drömmen om att våga stå på egna ben och öppna en egen skönhetsklinik.

Startade salongen Klinik Täby Park mitt i pandemin

– Jag ska inte sticka under stol med att det varit tufft. Målarfärgen hade precis torkat på väggen i den renoverade lokalen när pandemin bröt ut. Det var förstås dramatiskt, men i dag är vi väletablerade med en stadigt växande kundkrets, berättar Mai, som driver Klinik Täby Park tillsammans med kollegan SaraWiberg, diplomerad hudterapeut och undersköterska med många års erfarenhet inom hudvård.
Kliniken är praktiskt belägen nära Täby Centrum och Roslagsbanan.

Framgångsreceptet stavas tålamod, hårt arbete. Och golf!

Framgångsreceptet stavas tålamod, hårt arbete. Och golf! För att ladda batterierna började Mai styrketräna, och i somras lärde hon sig att spela golf.
– Min dotter och jag åkte till Danderyds Golfcenter och tog en nybörjarkurs. Golf är roligt, och det är perfekt att gå runt på den välskötta 9-hålsbanan.  Jag tar det i min egen takt och njuter av att vara aktiv utomhus.

Mai Eskebaek Winterberg driver skönhetssalongen Klinik Täby Park och kopplar av med golf

När våren kommer planerar hon att ta fler lektioner på Danderyds Golfcenter för att repetera det hon lärt sig. Eftersom Mai arbetar i skönhetsbranschen vet hon hur viktigt det är med motion, bra matvanor och att hålla sig i form. Golf är bra för kropp och själ, tycker hon, eftersom det också är ett sätt att umgås och lära känna nya människor.

Mai Eskebaek Winterberg är sjuksköterska med certifikat i estetisk medicin: ”Vi har en holistisk syn på skönhet och vill hjälpa kunden att ta fram det bästa hos, så att hon eller han mår bra utifrån och in.”

Med en pappa som var läkare och en mamma som arbetade som sjuksköterska var steget inte långt till att hon själv valde medicin. Mai utbildade sig på Sophiahemmet i Stockholm och har arbetat som sjuksköterska i många år, vilket ger en rutin och kunskap om anatomi.

Det tog tid innan Mai kände sig redo att bli entreprenör. Kanske var det skilsmässan som gav henne den där extra kraften som krävdes för göra något helt oväntat.
– Jag tänkte: ”Nu eller aldrig.”

Ville pröva sina vingar

Äntligen vågade hon veckla ut vingarna och se om de bar. Hon flyttade ”hemifrån”, lämnade huset i Vaxholm för en fräsch lägenhet i Täby. Utmaningarna var flera, men de stärkte henne mer än de stjälpte. Samtidigt som Mai byggt upp Klinik Täby Park, har hon arbetat som sjuksköterska. Hon har tagit det i etapper. Nu är hon på väg att kunna arbeta med salongen på heltid. Det är små marginaler när det kommer till att driva eget företag.

Mai har kunder i alla åldrar

Kundkretsen har stadigt växt, och det är ett kvitto på att Mai är skicklig.
– Många av mina kunder säger att de blir lyckligare i själen, när de möts av ett piggare ansikte i spegeln. Det är mycket vanligt med skönhetsförbättringar, och jag har kunder i alla åldrar som blir gladare av att slippa se sura och trötta ut, när de inte behöver.

Att se fräsch ut vill de flesta, och när det nu finns möjlighet är det viktigt att man väljer en legitimerad behandlare, som har kunskapen och vet hur man gör. Det går att mota bort åldersrynkorna på ett säkert sätt.

Dessvärre har det poppat upp flera oseriösa aktörer i branschen med varken utbildning eller omdöme. Mai är medveten om att det finns skräckexempel, där kvinnor fyller ut läppar så det ser onaturligt ut. Hon betonar vikten av att välja en certifierad salong.

Skönhetsklinik med fokus på säkerhet och naturliga resultat

– Jag är medlem hos etiska injektionsrådet, vilket innebär en försäkran om ett etiskt kontrakt och teoretiska kunskaper i anatomi, fysiologi och riskhantering samt ett ansvar att kontinuerligt vidareutbilda mig. Det ger trygghet för kunden, som kommer för sin behandling. 2021 kom en lag som säger att endast legitimerad personal (sjuksköterska, läkare, tandläkare) får genomföra estetiska injektioner.

”Jag måste nästan nypa mig i armen för att förstå att jag har förverkligat min dröm. ” 

– Jag har ett etiskt ansvar att se till att inte göra för mycket och ha en dialog med kunden om man märker att hon eller han vill ha fillers eller botox i exempelvis läpparna, så att det ser onaturligt ut. Det man inte ser, är ofta ett bra resultat. Syftet är att det inte ska synas att man gjort en förbättring. Bara anas.

Vad kan man förvänta sig om man bokar tid på Klinik Täby Park?

– Första steget är att börja med en konsultation, där man diskuterar vad kunden är intresserad av att få hjälp med och för att avgöra vilken behandlingsmetod som är bäst lämpad. Hos oss finns det många olika behandlingar att välja mellan. Kunderna är nyfikna. Vissa är pålästa när de kommer och vet precis vad de vill ha, medan andra behöver få mer information. Därefter görs en behandlingsplan för att uppnå bästa resultat. Först efter kundens samtycke och en betänketid på två dagar bokar vi in tid för behandlingen. Ansvarig läkare finns samt relevanta försäkringar.

På Klinik Täby Park arbetar man endast med väl beprövade produkter och metoder för kundens säkerhet

Behandlingarna är inte enbart i syfte att förbättra ytan. Klinik Täby Park har en holistisk syn, där inre och yttre hälsa måste vara i balans.
– På kliniken arbetar vi endast med väl beprövade produkter och metoder för kundens säkerhet, säger Mai Eskebaek Winterberg, som inte bara utför skönhetsingrepp utan även ger behandlingar för att minska smärta och fysiskt obehag.

– Det finns exempelvis behandling för att inte gnissla tänder. Botox gör att musklerna slappnar av. Därför finns det patienter som upplever ett mycket positivt resultat. Kanske har de haft ont i käkarna eller i huvudet länge, och plötsligt är stelheten borta.

Hur har du utvecklats själv genom att bli entreprenör?

– Att våga kliva ut i ovissheten. Att veta att det jag gör är så bra, att jag kan hjälpa andra. Jag måste nästan nypa mig i armen för att förstå att jag har förverkligat min dröm.  

Här kan du läsa mer om Klinik Täby Park>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights