Marcus Ekeberg, vd för Greenfee365: ”Intresset är stort”

Vem vill resa till spanska solkusten och inse att det är proppfullt på golfbanan och inga starttider tillgängliga?
Golfbladet har träffat Marcus Ekeberg, vd för Greenfee365, en onlinebokningsplattform för golf.

– I dag är det en självklarhet att boka flygbiljett och hotell på nätet. Nu kan man även boka sina golfrundor på ett enkelt och säkert sätt hemifrån eller på plats under sin resa.

Samarbetar nu även med TUI

Greenfee365 är ledande i digitaliseringen av golfbranschen och är officiell samarbetspartner till landets största resebyråer såsom TUI och Ving. För alla golfintresserade innebär det mindre krångel och bekymmer. I god tid före avresan går det smidigt att boka starttid på favoritbanan. När man landar, är allt redan förberett och klart. Ingen stress.

Bara att landa, installera sig och gå ut på golfbanan

– När man åker på golfresa är det ju ofta inte bara en bana man vill spela. Det är skönt att ha allt klart när man kommer ned. Vår vision är att ge golfare den bästa och enklaste plattformen för att boka starttider online oavsett när eller var man vill spela, säger Marcus Ekeberg, vd för Greenfee365.

Kanarieöarna, dator och strand

Marcus Ekeberg startade företaget tillsammans med entreprenören och göteborgaren Daniel Johansson, som bland annat är delägare i populära banan Los Naranjos i Marbella. Marcus var digital manager och e-handelsansvarig i många av Daniels olika bolag och såg en mängd utvecklingsmöjligheter. Golfbranschen har länge varit digitalt eftersatt.

Van vid att boka resa digitalt

Det är vanligt att man ringer eller skickar en förfrågan per mejl för att få en starttid. Men som konsument i dag, är du ju van vid att köpa dina flygbiljetter direkt på en flygbolagets hemsida. Det mesta har gått att boka i förväg – allt utom golfen. Behovet av ett system att koppla upp sig till saknades, och det visade sig finnas ett stort intresse. 2017 föddes idén att starta en onlinebokningsplattform för golf.
– Jag presenterade förslaget för Daniel, som tyckte det lät klockrent och värt att satsa på.

marcus

Sedan dess har Marcus pendlat mellan familjen på svenska västkusten och chefsjobbet på spanska Costa del Sol. Med flickvän och fem småbarn under tio år hemma i Göteborg är det full fart. Det är viktigt med planering för att kunna spela golf.
– Vi byggde en marknadsplats där golfbanor kan sälja sina tider och i dag är vi på Greenfee365 specialister att hitta golfare och driva försäljning, säger Marcus.

Satsar mycket på Italien

– Vi har velat förenkla för golfare att hitta rätt starttider utomlands och boka dem utan stor ansträngning på attraktiva golfbanor i världen. Nu finns vi på elva olika språk. När vi startade hade vi endast tillgängliga starttider i Spanien, sen blev det Portugal, Grekland och Frankrike med flera. Nu satsar vi mycket på Italien och försöker få golfklubbarna där att bli mer digitala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.