Nu gäller det! Spansk hetta mot amerikanska good boys

Matadorerna Rahm och Garcia mot jänkarna, Jordan och Justin. Vågar man ens titta när Ryder Cup 2021 blåser i gång i dag? Europas kapten Padraig Harrington har sett till att det blir en stark start och säkerligen temperamentsfullt värre, när första spelparet går ut. Spanjoren och världsettan Jon Rahm får sällskap av tävlingsinriktade Sergio Garcia.

Det blir en kul runda för landsmännen och skönt att kunna prata sitt modersmål med varandra under rundan. Garcia kan lugna Rahm, när tempen stiger av spänning och det blir nervöst i närspelet.

Sergio Garcia kom med i Europa-laget via ett wild card. Här ser vi den glada spanjoren med hustrun Angela i planet över Atlanten på väg till Ryder Cup 2021. Garcia och Rahm känner varandra väl och har spelat ihop flera gånger.

Familjekära

Dessa rutinerade matadorer möter USA:s stora namn, som börjar på J båda två och vi talar förstås om Justin Thomas och Jordan Spieth. Två stjärnor som levererar och två mycket familjekära unga män, som haft en del ”ups and downs” i sina respektive karriärer.

Storm i ett vattenglas?

Justin Thomas är en av golfens absolut största stjärnor. Han råkade dock säga ett homofobiskt uttryck live i sändningen från Tournament of Champions efter en missad parputt. Thomas fick bannor och kritik för sin ”ed” länge, trots snabb ursäkt. I januari i år bröt Ralph Lauren sitt mångåriga samarbete med Justin Thomas, som fick svida om till mer modesta golfkläder.

Kort tid efter händelsen vann Justin Thomas prestigefyllda The Players Championship. Han gjorde det iklädd en piké från amerikanska klädföretaget Greyson Clothiers. Många i golfvärlden tyckte att Thomas straffades alldeles för hårt för något han bett om ursäkt för. Justin är en av Tiger Woods närmaste vänner och är känd för sin trevliga personlighet och nära vänskap med sin pappa Mike Thomas, som stöttar sonen i allt han gör.

Missa inte filmen här som Thomas lagt upp på Instagram, där han tränar inför den stora sammandrabbningen – Ryder Cup 2021

Jordan Spieth från Dallas är en amerikansk guldgosse, otroligt populär och en riktigt duktig spelare. Golfbladet har tidigare berättat hur Jordan Spieth slog igenom med dunder och brak 2013 när han som 19-åring vann John Deere Classic och blev då en av de yngsta vinnarna någonsin på PGA-touren. Han kom tvåa i Masters 2014 och året efter vann han fem tävlingar, varav två majors och var världens bäste golfspelare. Även 2016 och 2017 var bra år för amerikanen, med bland annat seger i The Open efter en häftig duell mot Matt Kuchar. Sen tog det stopp.

Ändrade i greppet och i svingen

Efter ett gympass i början av 2018 fick han en spricka i handen. Istället för operation valde Spieth att ändra i greppet och i svingen för att hålla smärtan borta. Känslan, kontrollen och självförtroendet försvann och han visste inte hur han skulle ta sig tillbaka.

Nu är han laddad till den perfekta tandraden och här kan vi se Jordan Spieth träna inför startskottet av Ryder Cup 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights