Asiatiskt kycklingspett – en grillflirt efter golfrundan.
Asiatiskt kycklingspett är en god rätt som framhäver det asiatiska kökets fantastiska smaker i en kombination med den svenska grillkonsten.
Smakar ljuvligt en vårkväll
Inte bara gott, utan också ett sätt att drömma dig bort till fjärran länder hemifrån din egen bakgård.
4 portioner Tillagningstid: 30 minuter
– 1-2 förpackningar Lönneberga Färska Kycklingspett Chili & ingefära, 480 g/4 spett
Koriandermarinerade grönsaker
- – 1 paprika
- – 1 rödlök
- – 2 msk fisksås
- – 1 medelstor morot
- – 100 g stjälkselleri
- – 60 g bladspenat
- – 1/2 dl pressad citronjuice
- – 1 dl färsk koriander
- – salt Jordnötssås
- – 100 g jordnötssmör
- – 1 msk soja
- – 1 msk pressad citronjuice
- – 1/2 dl vatten
- – salt Till servering
– basmatiris
Såhär gör du
- Riset: koka riset enligt förpackningen. Koriandermarinerade grönsaker: finstrimla eller skiva grönsakerna tunt och blanda med spenat, fisksås, citronjuice och koriander. Smaka av med salt. Låt marinera i minst 10 minuter före servering. Jordnötssås: blanda samman ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av om salt behövs. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen. Det går också bra att steka eller tillaga i ugn om det inte passar att grilla just i dag. Servering: servera kycklingspetten med de marinerade grönsakerna, jordnötssåsen och basmatiriset.
Recept: Mattias ”Fredagskocken” Larsson för Lönneberga 2021.