LivsstilNyheter

5 golfspelare som tjänat mest – här är listan!

Vem är stjärnan som tjänat mest och är den klart lysande novan på listan över de rikaste golfarna? Kan ni gissa? Att pengar är ett dragplåster för golfspelare är ingen nyhet. LIV-tourens nyanmälda elit har skrivit på för att se till att fylla på bankkontot inför förtidspensionen. I idrottens värld handlar det inte bara om prispengar. Sponsorer och givmilda mecenater är också bra att ha skrivit avtal med för att klättra uppåt i förmögenhetstoppen.

Tiger Woods har allt

Det gäller alltså att vara omtyckt, charmig och förstås bra på banan. Tiger Woods har allt. Han är etta på listan med sina 800 miljoner dollar.

Vem är stjärnan som tjänat mest och som är den klart lysande novan på listan över de rikaste golfarna? 5 golfspelare som tjänat mest – här är listan!

tiger woods masters 2022
Tiger Woods vid Masters 2022
1. Tiger Woods: 800 miljoner dollar

Överst på listan över de 10 rikaste golfarna genom tiderna har vi Tiger Woods. Han är förmodligen den mest populära golfspelaren på jordens yta.

Tiger Woods är den störste, rikaste och mest kända golfspelaren genom tiderna – en celebritet, som är känd även bland människor som aldrig har sett en golfbana eller har svingat en klubba. Ingen golfspelare i historien har vunnit fler än Woods 82 PGA Tour-segrar. Innan amerikanen fyllde 24 år hade han redan vunnit 21 professionella turneringar, vilket tangerade rekordet från 1913.

Woods har vunnit 80 PGA Tours och flera majors. Han har sponsoravtal, som ger nästan 20 procent av nettoförmögenheten. Han är fantastiskt rik och han har förtjänat det på alla möjliga sätt.

Vem är stjärnan som tjänat mest och som är den klart lysande novan på listan över de rikaste golfarna?
Arnold Player spelade in en förmögenhet på golfbanan
2. Arnold Palmer: 700 miljoner dollar


Få människor har haft en större inverkan på golfsporten än Arnold Palmer, en legend som lyste stort över sporten både under sin karriär och efteråt. När teve slog igenom på 50-talet blev Palmer känd över hela världen, trots att han inte var räknas som den störste av golfspelare. Han gick igenom rutan och var riktigt duktig med sju major-segrar i bagaget.

När han dog 2016 lämnade Palmer ett arv efter sig som inkluderar tävlingar, utrustning, banor och till och med en iste-drink som han designade – för att inte tala om att han hade otroliga 62 PGA Tour-segrar och sju stora vinster.

Greg Norman
Greg Norman har sinne för affärer och har gjort några riktigt ra investeringar
3. Greg Norman: 400 miljoner dollar

Greg Norman har på senare tid gjort flera uttalanden om PGA-touren som kritiserats. Golflegenden hyllar numera den omtalade LIV-touren till skyarna. Den saudistödda touren ger spelarna ännu mer pengar i prispotten. Men är det någon som inte behöver fylla på hushållskassan så är det Norman från Australien. Han spelade fantastisk golf och har investerat väl.

The Shark – en fena på affärer

Greg Norman är mest känd för att ha vunnit 91 internationella turneringar, inklusive 20 PGA Tours och två majors: The Open Championships under åren 1986 och 1993. Utanför banan etablerade han sitt eget golfbane-designföretag, sitt egen klädmärke och började intressera sig för vinindustrin 1996. Norman upprätthåller alla sina affärsintressen under paraplyet av sitt företag Great White Shark Enterprises.

Phil Mickelson
Phil Mickelson är en av USA:s bäst betalda golfspelare
4. Phil Mickelson

Amerikanen som kallas “Lefty”, Phil Mickelson har spelat otroligt bra genom alla år och har haft det tufft med segrarna på grund av en viss Tiger Woods. He Proffs blev Mickelson redan 1992 och har varit USA:s mest välbetalda golfspelare. Omtumlande kan man säga att det senaste året varit då han anslöt sig till LIV-touranhängarna först av alla och gjorde en del uppmärksammade uttalanden. Rik som ett troll är han redan och behöver knappast spela för sin överlevnad. Han är invald i World Golf Hall of Fame.

Jack-Nickulaus
Jack Nicklaus designade många golfbanor
5. Jack Nicklaus

Jack Nicklaus är en av de största och rikaste golfarna genom tiderna. Denne omtyckte, före detta professionella golfspelare föddes den 21 januari 1940. och samlade ihop ett nettovärde av 320 miljoner dollar 2021. Hans fans kallar honom The Golden Bear. Nicklaus har vunnit totalt 18 stora mästerskap. Utöver det har han 73 PGA tour-vinster. Nicklaus har också förtjänat sin plats i World Golf Hall of Fame 1974. Han är grundare och värd för Memorial Tournament på sin egen klubb som heter Muirfield Village i Dublin, Ohio. Utanför banan designade han många golfbanor och skrev flera böcker. PGA utsåg honom till årets spelare fem gånger under sin golfkarriär.

Jordan Spieth
Jordan Spieth blev den näst yngsta golfspelaren att någonsin vinna US Masters.

På sjätte plats hittar vi Gary Player med 250 miljoner dollar. Nordirländaren Rory McIlroy ligger på en imponerande sjunde plats med sina 220 miljoner dollar år 2022. Fred Couples har kammat hem hela 125 miljoner dollar, tätt följd av 29-årige golfspelaren från Texas, Jordan Spieth, som samlat på sig en summa av 110 miljoner dollar. Spieth har vunnit tre majortävlingar och FedEx Cup 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights