Nyheter

Åberg tvåa i BMW Championship

Det blev en spännande avslutning av BMW Championship på Castle Rock i Colorado. På sluthålen var det många som ville åt vinnarchecken på 3,6 miljoner dollar, men när krutröken hade skingrats var det en 38-årig veteran som var starkast. Keegan Bradley, som nyligen blev vald till kapten för det amerikanska laget i Ryder Cup, spelade sig runt den kluriga banan på ett rutinerat och smart sätt. Bradley gjorde 14 par, 2 bogeys och två birdies vilket räckte för att ta hem karriärens sjunde seger på PGA-touren.

Ryder Cup-kapten blev förra månaden även vald till assisterande kapten för USA:s i höstens Presidents Cup men i och med segern i Colorado studsar han upp till 10:e platsen i rankingen där och det kan bli en hektisk höst för Bradley som nästa vecka även jagar segern i FedEx Cup. Segern tar honom till fjärdeplatsen och han kommer närmast jagas av Ludvig Åberg som ligger på femteplats inför Tour Championship som börjar på torsdag.

Leder gör Scottie Scheffler trots att han hade en relativt usel vecka i Colorado.

Det så länge ut som att Sverige skulle få två spelare med i årets Tour Championship. Ludvig Åberg och Alex Norén gick ut i näst sista bollen, två slag efter Bradley. Åberg var den av svenskarna som spelade mest stabilt och slutade på en delad andraplats endast ett slag från vinnande Bradley.

– Jag har sett fram emot slutspelet länge. Om någon sagt till mig inför året att jag skulle vara femma inför Tour Championship hade jag varit väldigt nöjd, sa Åberg efteråt.

Alex Norén som avslutade så fint på lördagen med tre raka birdies behövde göra något liknade även under söndagen. Istället blev det tvärtom och Norén gjorde bogeys på 16, 17 och 18 och spelade bort sin plats i Tour Championship. Norén slutade 37:a i FedExCup-rankingen och Tour Championship innehåller endast 30 startande.

Klicka här för att komma till slutresultatet från BMW Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights