Golfbanor utomlandsGolfpärlorNyheterThailand

Golf medan du stannar i karantän i Thailand

De thailändska myndigheterna har godkänt golfkarantän för att öka turismen i landet. Det här har gjorts för att man nu kan kunna tillbringa sin karantänstid på golfbanan istället för att sitta hemma. Detta är ett viktigt steg för Thailand att öppna landet för internationella turister som inte vill stanna i ett enda rum eller område i flera dagar.

Sex banor har certifierats

Det är sex golfbanor som certifierats av hälsomyndigheterna i Thailand som alternativ till karantän i 15 dagar (14 nätter) där golfare måste stanna på golf resorten hela tiden och där alltså golf finns som enda alternativ. Golfbanorna kommer att vara stängda för allmänheten och endast vara öppen för de gäster som är där i golfkarantänen.

Golfbanorna är:

Mida Golf Club (Kanchanaburi)
Sawang Golf Club (Cha-am)
Blue Star Golf Course (Kanchanaburi)
Evergreen Hills Golf Club & Resort (Kanchanaburi)
Artitaya Chiang Mai Golf Resort (nära Chiang Mai)
Artitaya Country Club (Nakorn Nayok)

Vad är då golfkarantän?

En karantän på 15 dagar eller 14 nätter på en certifierad golfbana. Ett snabbt PCR-test kommer att genomföras på ankomstdagen, där resultatet kommer inom 24 timmar. Om testet visar ett negativt resultat kan golfaren spela golf nästa dag. Om resultatet är positivt måste den smittsamma golfaren läggas in på ett kontrakterat sjukhus och alla medlemmar i gruppen måste övervakas i karantän. Golfarna testas tre gånger under karantänperioden.

Är det säkert?

Folkhälsoministeriet i Thailand kommer att undersöka golfbanans plan för hanteringen av hälsosäkerheten och kommer att göra en inspektion på plats för att kontrollera hela anläggningen innan certifikatet utfärdas. Transfern från flygplatsen till golfanläggningen sker direkt utan några stopp. Föraren måste har klarat ett Covid-19-test samt att bussen är sanerad. Golfanläggningen måste ha en kontrakterat sjukhus för att tillhandhålla PCR-tester för golfare plus sällskap samt vård för infekterade fall. All personal på anläggningen måste stanna och bo på anläggningen, utan fysisk kontakt med utomstående. De karantänas precis som anläggningens gäster. Allt för att säkerställa säkerheten och välbefinnandet för internationella golfare som vill njuta av golfspel i Thailand.

Resa utan visum

Thailand har tillåtit utlänningar att komma in i landet med flyg utan visum. Resenärer kan resa utan att få visum och kan stanna upp till 45 dagar. Resenärerna behöver ett intyg för att visa att de är fria från Covid-19 72 timmar före resan. De måste erhålla ett intyg om inträde (COE), tillhandahålla sjukförsäkring som täcker covid-19 och genomgå den obligatoriska karantänen. Kontrollera den kungliga thailändska ambassaden eller konsulatet i ditt hemland för uppdateringar om visum och COE-processen.

Efter karantänperioden kan golfare spela golf var som helst i Thailand. Det är lättare att boka starttid och njuta av golfspel och vacker natur medan det finns färre turister i Thailand. För mer information om golfkarantän, besök www.golfquarantine.com

Kontakta Golf Digg för mer information och bokning på golfquarantine@golfdigg.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights