Nyheter

Rory McIlroy vinner priset som ”Årets golfare 2022”

Rory McIlroy har gått från klarhet till klarhet den här säsongen. Forna motgångarna verkar vara som bortblåsta och nordirländaren forsar bokstavligt fram som en nyårsraket – rakt upp mot toppen. Inte nog med alla framgångar på golfbanan i år, nu har han även tilldelats ”Golfer of the Year Award 2022” av AGW, Association of Golf Writers. Golfskribenterna har alltså hedrat McIlroy med detta fina pris.

-Det är en stor ära att för fjärde gången föräras priset som ”Årets golfare” av AGW. Jag har alltid gillat bra reportage från dem och från media generellt och det är viktigt att bevaka golfen från jordens alla hörn.

Nordirländska golfspelaren på PGA-touren Rory McIlroy vinner pris
Rory McIlroy från Nordirland poserar med DP World Tour Championship-priset i samband med dag fyra av DP World Tour Championship som spelades på Earth Course i Jumeirah Golf Estates i Dubai den 20 november 2022. (Foto: Andrew Redington/Getty Images)
Mot toppen igen

Rory McIlroy njöt av ett fantastiskt år 2022, och vann tre gånger som gjorde att han vann sin tredje FedEx Cup i USA och sin fjärde Harry Vardon Trophy som europeisk nummer ett. Han återvände också till nummer ett på den officiella världsrankingen för golf för nionde gången sedan 2012.

Han slutade tvåa i Masters Tournament och trea i The 150th Open på St Andrews, men känner sig bättre än någonsin om sina chanser att vinna en femte Major-titel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights