NyheterTävlingar

Åberg tappade efter trippelbogey

Det 13:e hålet på Pinehurst No 2 är 335 meter, har inget vattenhinder eller pliktområde, men det lilla kluriga hålet skulle skörda sina offer den tredje dagen av U.S. Open. Tyvärr var en av dem Ludvig Åberg.

24-åringen hade framtill det 13:e hålet spelat stabil golf. Kanske inte lika glimrande som på det två första dagarna, men han låg på par på varvet och var endast två slag efter ledande Bryson DeChambeau.

Några minuter senare var svensken fem slag från ledningen.

Åberg missade sin endast sjätte fairway för veckan på det 13:e hålet på lördagen. Från waste arean slog han upp sig på greenen, men bollen rann av och rullande nerför den branta sluttningen framför greenen. Därifrån chippande han för långt ner i greenbunkern. Det efterföljande bunkerslaget blev även det för långt och han var nästan tillbaka därifrån han slog till tredjeslag. En chip och en bra tvåputt senare kunde Åberg signera en trippelbogey i scorekortet.

– Det som hände mig på det 13:e hålet var såklart inte bra. Men det förändrar inte hur jag spelar den här banan i fortsättningen. Jag tror fortfarande att man måste spela den på ett visst sätt, annars blir man straffad, sa Åberg.

Han skakade av sig debaclet snabbt och gjorde birdie direkt på hålet efter, men erkände att spelet inte satt lika bra som på de första två varven.

– Jag kände mig inte lika skarp idag som tidigare och slog inte bollen lika bra. Men jag höll ihop det hyfsat och kämpade på bra. Det var även svårare flaggplaceringar idag än tidigare. Förhoppningsvis kan jag få till en bra rond imorrn så får vi se hur lång det räcker.

I täten har Bryson DeChambeau gjort ett litet ryck och leder med tre slag före Rory McIlroy, Patrick Cantlay och fransmannen Matthieu Pavon. Åberg ligger på delad femte plats, fem slag efter DeChambeau.

Klicka här för att komma till ledartavlan från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights