NyheterTävlingar

DeChambeau vann U.S. Open – hyllade Payne Stewart

Båda har vunnit U.S. Open på Pinehurst No 2 efter stor dramatik och efter otroliga räddningar på en tuff bana. På baksidan av sin keps hade Bryson DeChambeau en bild på Payne Stewarts berömda posé när han vann här 1999.

– Han har alltid betytt väldigt mycket för mig och tänkte på honom hela tiden idag, sa en rörd vinnare efteråt.

Payne Stewart är förevigad i en staty bakom den 18:e greenen på Pinehurst nr 2. Stewarts posé efter att ha sänkt den vinnande putten 1999 fanns även på flaggan på det sista hålet i årets upplaga. Dessutom var flaggplaceringen i årets U.S. Open samma som användes 1999, när Stewart satte en parputt från 12 meter för att vinna sin första major på åtta år. Några månader senare dog Payne Stewart i en flygolycka.

Årets U.S. Open markerade 25-årsdagen av Stewarts seger, och DeChambeau vann den med att göra ett osannolikt par på det sista hålet. Precis som Stewart missade DeChambeau den 18:e fairwayen med sitt utslag. Därifrån slog han ner sig en bunker, lite drygt 50 meter från greenen.

Då gick DeChambeaus caddie, Greg Bodine, fram till sin spelare och viskade i hans öra.

– Det här fixar du. Jag har sett dig slå fantastiska slag från betydligt svårare lägen.

DeChambeau tog ett djupt andetag och slog ett av tävlingens absolut bästa slag och gav sig själv en putt från dryga metern för seger.

Den som pressade DeChambeau hårdast och mest ute på banan var Rory McIlroy. Nordirländaren jagade sin första majorvinst på 10 årr och han spelade fantastisk golf på söndagen och med en spränghet putter rullade han i birdies från alla håll och efter 13 hål var McIlroy ikapp och förbi DeChambeau. Då svek puttern.

Efter en bogey på det 15:e hålet missade McIlroy en parputt på det 16:e hålet från dryga metern och brände sedan en ännu kortare putt för par på det sista hålet för att sluta på totalt fem under par och lämnade därmed initiativet tillbaka till DeChambeau. Som stod pall för trycket.

DeChambeau kom sexa i Masters och tvåa i PGA Championship efter Xander Schauffele.

– Jag ville verkligen inte sluta tvåa i en major igen, framförallt inte på en så speciell plats som denna. Det här betyder så mycket för mig och att få avsluta med att slå ett av mina bästa slag i livet är fantastiskt.

Ludvig Åberg, som ledde efter 36 hål, hade en lite tyngre helg med bland annat två trippelbogeys slutade ändå på en fin 12:e plats i sin U.S. Open-debut.

Klicka här för att komma till slutresultatet från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights