Nyheter

Nyrenoverad golfoas för alla generationer i Norrtälje

Härliga Roslagen bjuder på många nya smultronställen i takt med att Norrtälje växer så det knakar. Stockholmarna vallfärdar till den trevliga staden. Stressen i den kungliga huvudstaden är numera påtaglig för många människor, som vant sig vid ett liv närmare naturen i pandemitider. Därför vill fler och fler flytta bort från fimpar, trafikbrus och kriminalitet och få en lugnare tillvaro. Norrtälje blir ett naturligt val.

Nu finns ännu ett skäl till att åka till Roslagen. I Norrtälje får nu Granparken bangolf 18 nya banor i filt. Det blir en fin minigolfbana, som har till syfte att roa invånare och besökare. Golfen ska även förena människor och bidra till att olika generationer umgås med varandra. Precis som i andra länder, där de äldre är en naturlig del av folklivet, tar kommunen steget till att öka trivseln för pensionärerna.

En oas för alla generationer

Granparken bangolf är belägen alldeles intill Granparkens gemytliga pensionat och äldreboendet i Kvisthamra i Norrtälje . Det är en oas för ungdomar, barnfamiljer och äldre som kan spela tillsammans.

Åren har gått och anläggningens glansdagar är över och det har blivit färre medlemmar. Därför blir renoveringen ett riktigt lyft. I sommar får minigolfbanan en helt annan attraktionkraft än tidigare.

– Bangolf är en av de få sporter som passar alla människor oavsett kön, ålder, härkomst, fysisk eller psykiska åkommor, skriver man på Norrtälje BGK:s hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights