NyheterTävlingar

Han är nyårsraketen på världsrankingen!

Proffstävlingarna frös inne helt i två månader i våras på grund av pandemin och den snabba spridningen av viruset COVID-19. Trots nedstängningen var det en hel del rörelse bland spelarna på golfens världsranking, vissa steg som raketer mot golfhimlen medan andra föll som pannkakor. Nu har nya listan kommit med golfens officiella världranking 2020. Frågan är vem är stjärnan som steg mest procentuellt sett, från slutet av förra året till i dag?

Collin Morikawa

Var det Collin Morikawa? Han vann sin första major, PGA-mästerskapet, i år men det är inte svaret på vår undran. Morikawa kommer på en fjärde plats av 1875 spelare som avslutade året med OWGR-poäng.

Matthew-Wolff

Inte heller är intar Matthew Wolff första platsen. Han är mycket riktigt en stigande stjärna som dock inte vann en major i år, men däremot gjorde en mycket bra säsong.

Kanske är Harris English svaret på gåtan? Han är tillbaka som en topp-30-spelare i världen med sex topp-10 i år. Men English är inte nr 1; han var nr åtta på förbättringslistan.

Det rätta svaret? Ja, det skulle vara Daniel Berger, som tillfrisknade efter ett par skadeår och sköt upp som en raket från nr 154 hela vägen till nummer 13, en ökning med 91,56 procent.

Imponerande klättring

Bergers klättring i världsrankingen är imponerande, men han är inte ensam om denna rekordstigning.

Likt en meteor har Will Zalatoris sprakat upp. Han slutade 2019 på nummer 672 i världen men kommer att börja det nya året som en av topp 60, på nummer 59. För de som räknar är det en förbättring på 613 platser, eller 472 fler än Berger. Vilken nyårsraket!

Vilken insats!

Av de nuvarande 100 bästa spelarna i världen kom ingen nära San Fransisco-födde Zalatoris startposition i början av året.

Nu bor denne 24-åring i Texas och började 2020 på Korn Ferry Tour där han spelade bäst av alla. Han vann en gång och placerade sig tio topp-10 av av 16 starter och kom att avsluta året som nummer 1. Under något annat år skulle den prestationen lätt få Zalatoris att flyttas till de stora ligorna. Men inte detta pandemiår.

stenson

Sedan fanns det andra spelare på touren som gjorde tvärtom och dalade djupt i världsrankingen. En av dessa är svenske Henrik Stenson, som rasade ned 39 steg till nr 65. Keegan Bradley dalade 80 pinnhål på listan till nr 131 och Justin Rose dundrade nedåt från nr 8 till nr 35.

Molinari

Italienaren Francesco Molinari, som knappt spelade någon tävling under 2020 (sju tävlingar ), rasade från nr 18 till nr 112. Tiger Woods och Brooks Koepka föll 35 respektive 11 steg. Woods avslutade 2020 som nr 41 medan Koepka, som år 2019 toppade världsrankingen, blev nr 12.

Foto Getty Images


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights