LivsstilNyheterSkönhet

Hudterapeuten tipsar om bästa solskyddet för golfare

Eftersom vi golfare tillbringar många timmar i solen, finns det stor anledning att vårda huden litet extra. En keps på huvudet svalkar, när solens strålar från en klarblå himmel. Det finns även nya skönhetsprodukter att ta med i bagen om man önskar behålla ungdomens spänst i huden. Här berättar Isabelle Spicker, hudterapeut på Karlaplanskliniken i Stockholm, om sina favoritprodukter på golfbanan.

Berätta kort om dig själv. Hur länge har du arbetat som hudterapeut? Varför valde du det yrket? Vad är det bästa med ditt arbete? 

– Isabelle Spicker heter jag och är Auktoriserad hudterapeut sedan 2012. Jag har sedan min utbildning jobbat aktivt med avancerad hudvård och drivit egen klinik. Jag valde hudterapeutyrket för att jag är en utåtriktad person, som gillar möten med andra människor. Att kunna hjälpa någon mot en bättre hudhälsa och därmed ett ökat välmående är det roligaste med mitt jobb, och också det som kommer att få mig att fortsätta vilja jobba med det här i många år framöver.  

Golfbana


Ni har hudvårdsprodukter för golfaren. Vad ska man tänka på vad gäller huden, när man är utomhus i flera timmar och spelar golf?  

– Det allra viktigaste att tänka på är att skydda huden mot UV-strålning, det vill säga solen. Solen är bra för vår produktion av D-vitamin och gör oss gott i själen, men för mycket exponering kan innebära skador på huden och för tidigt åldrande. Därför är det så oerhört viktigt att man skyddar huden med solskyddsfaktor (SPF). Det är även viktigt att åter-applicera solskydd regelbundet under dagen, eftersom man inte har ett skydd som håller en hel dag i solen.  

Vilka produkter har ni för golfande damer? Har ni speciell hudvård för golfande herrar? 

– Det ekologiska solskyddsmärket COOLA från Kalifornien är speciellt lämpat för aktiva damer och herrar. Produkterna har sköna konsistenser, känns behagliga på huden och är allergivänliga. Dessutom passar de både män och kvinnor. Det finns produkter med eller utan doft, så det går lätt att välja det man föredrar. En produkt som är populär för män är Hair and Scalp Mist som skyddar skalpen, eller exempelvis Classic Body Spray Fragrance Free SPF 50 som är enkelt att applicera, doftlös och kladdfri formula.

Ska man undvika solen? Vad skadar huden mest?
 

– Att helt undvika solen tycker jag är onödigt. Självklart ska man kunna njuta av de få soliga dagarna vi har i Sverige, men man ska definitivt tänka sig för och respektera att UV-strålningen som vi exponeras för kan ha en skadlig inverkan på våra hudceller. Vi vet i dag att hudcancer ökar med rasande fart, och en väldigt enkel och billig försäkring mot det är bland annat att vara noga med sitt solskydd. 

– Ungefär 80-90 procent av vår huds åldrande är orsakat av solskador, så solen har en central del i för tidigt åldrande och skador på våra celler. 

Din favoritprodukt inom ert sortiment? Berätta! 

– Mina absoluta favoritprodukter är COOLA:s Classic Body Sprays, som finns i tre olika fräscha dofter och en som är helt doftfri för den som föredrar det. Den är väldigt enkel att applicera och är helt kladdfri, vilket jag gillar. Man riskerar inte att få fläckar på kläderna och man kan svettas utan att den känns ofräsch på huden.  

– En annan favoritprodukt är vår Refreshing Water Mist, som också är en spray fast för ansiktet. Den har en härligt fräsch doft av kokos och skyddar även mot så kallat Blue Light, som vi exponeras för via datorer och telefoner. Den innehåller SPF 15 och är en bra produkt att ha med sig i golfbagen, gärna i kombination med vår Classic Face Lotion White Tea som man lägger på morgonen med SPF 50 och sedan åter-applicerar regelbundet under dagen med Refreshing Water Mist.

Här kan du hitta solskyddsprodukterna för golfare från COOLA>>>

Bästa solskyddet för COOLA golfare


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights