Helgens goda morotskaka smakar gott till kaffet
Visst är det härligt med vinter och lite ledighet. Inför det nya året passar vi på att bjuda på ett gott recept på en nästan nyttig godbit till eftermiddagskaffet. Den här smarriga morotskakan har vi fått från Arla.
INGREDIENSER
1 dl valnötter3 morötter2 dl smör&rapsolja3 dl strösocker3 ägg3 1/2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat1/2 tsk salt1 tsk malen kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175° Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20×20 cm.
2. Grovhacka valnötterna. Skala och riv morötterna fint.
3. Vispa ihop smör-&rapsolja och socker. Rör ner äggen ett i taget.
4. Vänd ner nöthacket och de rivna morötterna.
5. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Vänd ner ingredienserna i smeten.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
7. Vispa ihop färskost, florsocker och pressad citron. Bred toppingen på kakan och strö över valnötterna.