Nyheter

Ian Poulter: ”Låt inte Covid-19 förstöra allt det roliga 2021”

Brittiske golfspelaren Ian Poulter är en riktig lustigkurre, som tycker om att bjuda på sig själv och se till att göra det bästa av situationen. Han ger en hälsning på Instagram till sina fans inför det nya året, att inte låta COVID förstöra allt det roliga.

Ian Poulter stöttar självfallet Engelsk Golf, som kämpar för att öppna upp sportens möjligheter till spel igen. På brittiska golfförbundets, England Golf, hemsida kan man läsa senaste nytt om vad som händer i branschen.

Det är många som vill att golfbanorna ska öppna igen och Englands golfchef, Jeremy Tomlinson, har kämpat för klubben och amatörspelet samt uppmuntrat regeringen att betrakta golf som en del av lösningen på landets nuvarande folkhälsoproblem, snarare än ett annat problem.

Stänga alla golfbanor

Mot bakgrund av den snabba smittökningen av viruset Covid-19 över hela England har den brittiska regeringen placerat landet i en ny nationell nedstängning och instruerat alla golfbanor och anläggningar att stänga.

Royal st georges

Nu skriver förbundet på sin hemsida:
– Under hela pandemin har England Golf främjat ett säkert och ansvarsfullt spel av en socialt distanserad utomhussport, som liknar andra hälsosamma fritidssysslor såsom promenader, cykling och löpning.

Säkerhetsåtgärder på golfbanan

Man har haft dialog med regeringen och lagt fram argumenten om de fysiska och mentala hälsofördelarna med att spela golf och att det dessutom är ett sätt att känna gemenskap. Distans och säkerhetsåtgärder är viktiga och alla klubbar har följt alla regler som finns.
– Låt de cirka två miljoner golfarna i England fortsätta njuta av säker träning utomhus och lindra oro för isolering, menar Tomlinson.

Folkhälsan går först

– Folkhälsokrisen står högst på agendan just nu och jag ber regeringen att betrakta golf som en del av lösningen i motsats till en del av själva problemet”, säger Tomlinson.

Får fortsätta spela golf

I och med att vaccineringarna är i gång kommer det att finnas möjlighet till en diskussion mellan regering och golfförbundet i England, hoppas man enligt England Golf. Proffsspelarna kan fortsätta spela och de är förstås tacksamma för det. Men amatörerna och hobbygolfarna lider av att inte kunna få spela ute på banan.

Ian Poulter

Ett ljus i mörkret finns även för människor som inte är i närheten av golfessens privilegier. Coronapandemin håller fortsatt världen i ett hårt grepp, rapporterar Svenska Dagbladet:
– Men nu säger WHO att även fattigare länder kan få sina första vaccinleveranser under de kommande veckorna. Den globala vaccinalliansen Covax har säkrat två miljarder doser vaccin som är redo att börja distribueras inom bara några veckor. Målet är att vaccinera minst 20 procent av befolkningen i de 92 låg- och medelinkomstländer som deltar i programmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights