NyheterTävlingar

Historiska SM-guld utdelade

Malin Spångberg, Ebba Olsson och Rasmus Rosin. Så heter mästarna vid det första svenska mästerskapet i simulatorgolf. Spelplats var Arena Skövde när simulatorgolf tog svensk golf in i RF:s SM-vecka vinter.

Dubbla guld

Rasmus Rosin tog dubbla guld, seger både i match och duell.

– Vilken match vi fått se, utbrast kommentator Peter Jonsson i SVT:s direktsändning när matchen mot Anton Moström avgjorts på 17:e green på Barsebäck Ocean Course.

Rasmus var åtta under par efter sex birdies och en eagle när det både finalisterna tog i hand och tackade varandra. Expertkommentator Jonnie Eriksson konstaterade:
– Det här har inte Anton förlorat, det här har Rasmus vunnit.

– Det var jättekul. Det var bra spel från start till mål. Båda spelade bra, Anton satt en chip och jag sänkte ett slag och så delade vi många hål på birdie så en jätterolig match att spela. Det här kommer jag att minnas för alltid, första gången som detta mästerskap spelas och jag får ta två guld, sa Rasmus Rosin efter avslutat spel till SVT.

Supportrar på hemmaplan

Även damernas match var välspelade. Segrarinnan Malin Spångberg gjorde sex birdies på sin väg mot SM-guld. Hon hade tagit ledigt från sitt jobb som förskollärare för att spela SM. På förskolan följde alla barn och lärare Malins match via SVT:s livesändning.

Malin Spångberg intervjuas av SVT efter SM-segern.

– Mina nerver nästan tog över här mot slutet kändes det som. Jag fokuserade på att bollen ska framåt, det är det enda bollen ska, framåt. Jag är mest nöjd att jag vågar släppa lös drivern och lita på mitt spel, lita på att slagen och formen är där, sa Malin till SVT efter segern.

Även segrarinnan i duell, Ebba Olsson, hade supportrar på hemmaplan som följde spelet. Hon jobbar inom vården och på hennes avdelning följdes Ebbas väg mot SM-guld.

– Den bästa födelsedagspresenten på länge. Jag jättenöjd att jag tog mig hit och till kvartsfinal. Att jag skulle ta SM-guld var ett drömscenario. Så jag är jättenöjd att simulatorgolf har blivit en grej, då jag inte gillar att vara ute på vintern, sa en skrattande Ebba till SVT efter segern. 

Paragolf gör entré

De kommande dagarna fortsätter SM i simulatorgolf. I helgen är det paragolfare som tar plats i golfarenan som är inhyst i Arean Skövde.  Alla medaljörerna fick ta emot sina medaljer vid en ceremoni på Hertig Johans torg i central Skövde som inledning på kvällens After Game. Hanna Ferm tog över på scen när alla medaljer var utdelade.

Herrar Match

1. Rasmus Rosin, Landeryds GK
2. Anton Moström, Örebro CG&CC
3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National
3. Pontus Stjärnfeldt, Haninge GK

Damer Match

1. Malin Spångberg, Falun Borlänge GK
2. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö
3. Alice Johansson, Gävle GK
3. Ebba Olsson, Trummenäs GK

Herrar Duell

1. Rasmus Rosin, Landeryds GK
2. Jesper Sandborg, Landeryds GK
3. Jonas Gullberg, PGA Sweden National
3. Felix Pålson, Lidingö GK

Damer Duell

1. Ebba Olsson, Trummenäs GK
2. Kajsalotta Svarvar, Halmstad GK
3. Andréa Nord, Glasrikets GK Växjö
3. Alice Johansson, Gävle GK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights