LivsstilNyheter

Järvsö padel – en satsning som ska hålla i hundra år

Allt fler golfklubbar bygger padelbanor för att locka till sig medlemmar, och för att kunna erbjuda den nya sporten nära klubbhuset. Golfbladet.se har uppmärksammat att många av er läsare tycker om att få nyheter även om padel, därför skriver vi litet mer om ämnet. Nu kan vi berätta att Lill-Babs födelseort Järvsö har blivit med padelanläggning. Slalom, golf, zoo och nu padel. Det finns mycket att se och göra i Hälsinglands-orten bara ett par mil från Stockholm. Missa inte att besöka Lill-Babs-museet när ni ändå är på plats.

Järvsö padelbana
Järvsö padel – en satsning som ska hålla i hundra år
Inte bara golf – padel också i Järvsö

I ett pressmeddelande från Järvsö Padel berättar man att idrottsföretaget startades 2020 av några engagerade Järvsöfamiljer. Bolaget började resan med två padelbanor utomhus. Banorna är belägna på idrottsplatsen Strandvallen med utsikt mot Öjeberget och Järvsö kyrka. Mer än 650 spelsällskap om 4 personer har besökt utebanorna sedan starten, och Järvsö Padel har arrangerat turneringar och event, barnträningar och seniordagar för att aktivera målgrupper i alla olika åldrar.

Golfklubbarna bygger padelbanor

Nu har företaget byggt en inomhushall med padelbanor, som på ett bra sätt att kompletterar det befintliga aktivitetsutbudet i Järvsö. Det finns ett stort stöd för projektet bland företagarna och föreningarna i byn samt av kommunen. När allt nu är klart finns två utomhusbanor, två fullstora innebanor, en singelbana och en barnbana. Det finns också planer på lounge, café, område för shop och annat. Vidare finns också en vision om att få in fler aktiviteter i lokalen samt innehålla en flexibel yta som bland annat skall kunna användas såsom klassrum så att skolan intill kan schemalägga lektioner där.

Padel
Järvsö padel är en sportanläggning för alla

Norrlandsfonden är en av finansiärerna till bygget.

-Vi har aldrig varit intresserade av att ställa in några banor i en gammal sliten lokal och sedan tjäna pengar i några år. Vi har i stället tänkt hållbarhet och miljövänligt i alla steg, säger VD Edward Cornell.

Hallen byggs helt i trä och tanken är att huset ska stå där i minst 50 år, helst 100 år och det långsiktiga tänket styr hela byggandet.

-Trä är det mest hållbara materialet och något som vi har mycket av här. Det innebär korta transporter. Dessutom binder träet koldioxid, så bara stommen binder lika mycket koldioxid som hela tillverkningen släpper ut, säger Edward Cornell.

Öppnade för padelspel

Lokalen öppnade för padelspel redan i december, under våren är en trevånings-del under uppförande, där gästerna kommer in på andra plan och via panoramaglas kan se ner på banorna.

-Vi hoppas vara klara med allt till juni i år. Men hinner vi inte till dess är det inte hela världen. Vad vi sagt är att vi definitivt kommer att vara klara när inomhussäsongen startar igen, säger Edward Cornell.

Padel började spelas redan under 1920-talet som tidsfördriv på brittiska kryssningsfartyg i enklare form men började spelas i Spanien och Latinamerika under 1960-talet. 1974 utformades padel enligt de regler som gäller idag. Padel har vuxit explosionsartat i Europa under de senaste åren.

-Järvsö har haft en fantastisk utveckling under de senaste åren och padelhallen kompletterar det redan stora utbudet av aktiviteter. Fastigheten byggs utifrån ett enormt hållbarhetsfokus avseende miljö, energi, hållbarhet och säkerheter med ekologiska material och lokala leverantörer, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights