NyheterTävlingar

Keegan Bradley USA:s kapten i Ryder Cup 2025

Det blir inte Tiger Woods som kommer att leda USA:s lag i Ryder Cup nästa år. 48-åringen kände att han inte kunde få loss tillräckligt mycket tid för att kunna ta sig an rollen som kapten för USA. Istället erbjöds Keegan Bradley rollen och han tackade omgående ja.

Den 45:e upplagan av Ryder Cup spelas 26-28 september nästa år på Bethpage Black utanför New York. Bradley blir USA:s 31:a kapten sedan starten 1927. Han har spelat i två Ryder Cup tidigare, 2012 på Medinah där han vann sina tre första matcher samt 2014 på Gleneagles.

När PGA of Americas president, John Lindert, kallade till press konferens på måndagen sa han följande:

– Jag är stolt och glad över att utnämna Keegan Bradley till kapten för 2025 års Ryder Cup Team. Hans tidigare erfarenhet av Ryder Cup, starka relationer och orubbliga passion för det här evenemanget kommer att visa sig ovärderligt när han nu ska vägleda det amerikanska laget under det kommande året. Vi är övertygade om att med Keegan vid rodret kommer USA:S Ryder Cup-laget 2025 att tävla på Bethpage med samma självförtroende och beslutsamhet som har definierat hela hans karriär.

Bradley blev professionell 2008. Han har vunnit åtta gånger och har 58 gånger kommit topp-10 på 347 tävlingar på PGA-touren. Han vann PGA Championship 2011 i sin första majortävling i karriären. Två år senare var han med och såg till att USA vann Presidents Cup mot det internationella laget.

– Jag är otroligt hedrad över att acceptera denna möjlighet att vara kapten för USA i Ryder Cup nästa år. Jag skulle vilja tacka PGA of America Ryder Cup-kommittén för deras förtroende för mig när vi ger oss ut på denna resa till Bethpage Black, sa en stolt kapten.

– Min passion och uppskattning för golfens största laghändelse har aldrig varit starkare. Ryder Cup är olik alla andra tävlingar i vår sport, och den här upplagan kommer utan tvekan att vara särskilt speciell med tanke på den rika historien och entusiastiska åskådarna på denna ikoniska bana. Jag ser fram emot att direkt börja förberedelserna för 2025.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights