LivsstilNyheter

”Golfbada” på solkusten i Skåne

Vill du också bo nära en golfbana och ett glittrande hav? Nya bostäder byggs för att svenskar ska kunna njuta på hemmaplan och ta ett morgondopp före golfrundan. Ett ”golfbad” på solkusten i Skåne ger kraft och levnadsmod.

Beddinge Beach

Tänk dig ett eget getaway, granne med golfklubben och i rivieraorten Beddingestrand på solkusten av Skåne. Ett område där naturen är ständigt närvarande mellan tallar och sand och en kringmiljö som blir ett eget litet paradis. Inte långt från beachen grabbar du handduken, hoppar in i dina flip-flops och vips på några minuter kastar du dig i böljan den blå!

Nytt bostadsområde

Just nu pågår arbetet med att formge ett nytt bostadsområde mellan tallarna vid Granhyddan i Beddingestrand. Natur, fritid och strandliv har en central roll i livet på platsen med sin närhet till havet, landsbygden och inte minst golfbanan. Här finns plats både för semester och åretruntboende och varför inte en kombination där vardagen delas mellan stad och en klassisk badort.

Här planeras det för fyra olika kvarter med stor variation på boendestorlek. Lyxiga beach-bungalows med takterrass, funktionella och smarta studios, etagelägenheter med öppet i två plan och en nockhöjd på 7 meter, moderna radhus i två plan med en privat innergård och access upp till en privat takterrass, privata takvåningar med fönster i fyra väderstreck och stor terrass. 

Kyrktorn som reser sig i horisonten

Ett område med utsikt ner mot havet likväl som över slätten i norr med kyrktorn som reser sig i horisonten. Bostäderna kommer att utvecklas med en tydlig designlinje interiört med möjlighet att i vissa lägenheter köpa bostaden färdiginredd. Fasader i trä kommer att kombineras med generösa glaspartier och naturnära materialval på insidan.

Det vilar ett tydligt lugn i kvarter som fint flätas samman och där inspirationen också får bo och ta plats. Men det finns ett problem.

ung kvinna strand

Erosionen är ett stort problem vid vissa delar av den skånska kusten. Flera stränder riskerar att ätas upp av havet – en av dessa är Beddingestrand utanför Trelleborg.

Tio miljoner

Sveriges Radio hade för en tid sedan ett reportage om hur Skånes stränder äts upp av havet.
– Det är ingen hemlighet att erosionen utgör ett hot mot flera av Skånes stränder längs med kusten. Erosion innebär att havet äter upp stränderna, vilket blivit ett faktum i Ystad där man sedan 2011 tvingats fylla på sand till en kostnad på tio miljoner kronor per lass. Strandpåfyllningen har mer eller mindre räddat stranden vid Ystad Saltsjöbad, berättade Per-Anders Bengtsson, Beddinge strandskydds ordförande för Sveriges radio.

Sveriges sydligaste golfkrog.

Bedinge GK erbjuder besökaren en välkomnande atmosfär. Vill man slå sig ned och avnjuta en måltid får både synen och smaken en trevlig överraskning. Konstfull uppläggning av rätterna i kombination med vällagad mat ger högt betyg. Kul också att ha ätit på Sveriges sydligaste golfkrog.

Till lunch får du för hundralappen en exotisk tandoorikyckling med ris eller fläsk med löksås. För många blir det 19:e hålet dagens höjdpunkt med Dansk Fläskestek, äpplemos och rödkål på menyn, som smakar mycket gott.

Godispokalen

Efter kaffet är det dags att smaka på banan och där finns en hel del spännande inslag. Medlemmarna är glada och har roliga tävlingar.

Damerna har precis tävlat om Godispokalen. Därmed är det fritt fram att gå runt de 18 hålen som ligger naturskönt innan Bedinge GK:s Oldboys går ut för att njuta av ett behagligt sensommarväder.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights