NyheterTävlingarUSA

Många om budet på Augusta

Det är jämnt i toppen efter att den andra rundan av Masters börjar närma sig sitt slut. Fortfarande är det många spelare som inte spelat klart sitt andra varv än, däribland Henrik Stenson, Tiger Woods och Bryson DeChambeau, men det kan bli en härlig helg för golfälskare i TV-soffan då 22 spelare ligger inom fem slag i toppen och där ledningen delas av fyra spelare när spelet stoppades på grund av mörker.

Regnet som föll under torsdagen gjorde Augusta National blöt och lättspelad även under fredagen. Detta var något som Cameron Smith från Australien utnyttjade och en galen avslutning där han gick fem under par på de sista fyra hålen skickade upp honom till nio under totalt och delad ledning. En ledning han delar med världsettan Dustin Johnson, världstrean Justin Thomas och Abraham Ancer från Mexiko. Dessutom jagar världstvåan Jon Rahm ett slag bakom. Spanjoren har sex hål kvar att spela på sitt andra varv och har därmed möjligheter att gå i ensam ledning med en bra avslutning.

Stjärnor i toppen

På åtta under par finns även starke Patrick Cantlay och Sungjae Im. Danny Willett, som vann här 2016, Tommy Fleetwood, Justin Rose, C.T. Pan och Louis Oosthuizen är på sju under och det vimlar således av stjärnor i toppen inför helgen.

Då börjar det

Flera tidigare mästare lurar i vassen några slag bakom ledarna. Phil Mickelson är fem under par, medan Patrick Reed är sex under par efter 11 hål och Tiger Woods fyra under med nio hål kvar att spela. Den andra rundan återupptas klockan 07.30 lördag, med den tredje rundan är planerad att dra igång klockan 10.30 lokal tid.

Oväntade klubbval

De mjuka förhållandena på Augusta National har inneburit att banan spelas på ett sätt spelarna inte är vana vid. Justin Thomas slog till exempel en träfemma på det långa par-3 hålet, det fjärde.

Ta inget för givet

– Jag har aldrig slagit en träfemma på det hålet tidigare, men jag insåg att om jag slog den högt och landade på greenen, skulle den stanna snabbt. Du måste kasta all tidigare kunskap ut genom fönstret den här veckan, hur konstigt det än låter, menade Thomas.

Någon tidigare erfarenhet från Masters har inte mexikanen Abraham Ancer. Han kom till Augusta förra onsdagen och spelade då 27 hål på banan. Han tänkte spela nio hål till på söndagen men fastnade framför TV:n för att se sin landsman Carlos Ortiz vinna Houston Open.

Nervöst

– Carlos inspirerade mig, sa Ancer, som är född i Texas, men bodde i Mexiko tills han var 14 och har dubbelt medborgarskap.
– Jag har aldrig varit så nervös att se någon annan spela, berättade Ancer.

Världsettan Dustin Johnson har bara vunnit en major tidigare, U.S. Open 2016 på Oakmont, men ser sig själv som en av favoriterna att vinna årets Masters.
– Även om banan kommer att bli lite hårdare över helgen så kommer den fortfarande vara relativt mjuk och man måste spela aggressivt. Det gillar jag och jag gillar min position och mitt spel just nu.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights