NyheterTävlingar

Matt Fitzpatrick vann RBC Heritage

Billy Foster har gått caddie åt giganter som Tiger Woods, Seve Ballesteros, Darren Clarke, Lee Westwood, Thomas Björn och Sergio Garcia. Sen några år tillbaka bär han bagen åt Matt Fitzpatrick. Han vet precis vad engelsmannen går för och när Foster såg läget på 18:e fairway på det tredje särspelshålet i RBC Heritage mot Jordan Spieth, sa Foster till sin spelare:

– Slå exakt samma slag som förra gången.

Budskapet var tydligt. Fitzpatrick hade 164 meter kvar på det första särspelshålet och slog då en järn-9 som blev sju meter för lång. Nu hade de 171 meter kvar till flaggan. Matematiken stämde och Fitzpatrick slog exakt samma slag som han gjorde en halvtimme tidigare, till en halvmeter från hål, gjorde birdie och vann RBC Heritage.

– Jag tror jag kan gå i pension nu, skrattade Fitzpatrick efteråt.

– Den här tävlingen har jag alltid velat vinna. Förutom majors finns det ingen tävling som är högre på min lista.

Hilton Head är nästan som ett andra hem för Matthew Fitzpatrick. Hit kom familjen år 2000 när Matt var sex år och lillebror Alex två år gammal. De älskade stället så mycket att familjen återkom år efter år.

– Det här är en väldigt speciell plats för mig, sa en rörd segrare.

Det såg länge ut som att Jordan Spieth skulle vinna årets upplaga av RBC Heritage. Men med birdies på 15 och 16 gick Fitzpatrick ikapp Spieth och de båda slutade på 17 under par.

– Han spelade riktigt bra på sluthålen, det var imponerade att se, sa Billy Foster.

Och i det efterföljande särpelet var Fitzpatrick starkast.

Den här veckan är det lagtävlingen Zurich Classic of New Orleans som gäller på PGA-touren. Matthew Fitzpatrick kommer att spela tillsammans med sin bror Alex.

– Det ska bli så kul och jag ser verkligen fram emot att spela med brorsan, sa Fitzpatrick som tack vare segern nu går upp till 8:e plats på världsrankingen.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från RBC Heritage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights