NyheterTävlingar

Grant och Norén kommer till Ullna

Fjolårets vinnare Linn Grant och den tiofaldige vinnaren på DP World Tour, Alex Noren har bekräftat att de kommer att spela Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Club den 8-11 juni.

Tävlingen, som är sanktionerad tillsammans av DP World Tour och Ladies European Tour, spelas för första gången i Stockholm med ett startfält bestående av 78 kvinnor och 78 män som spelar om en prissumma och en pokal. Premiärupplagan spelades på Vallda Golf & Country Club och förra året fick golfvärlden se en otroligt imponerande seger av Linn Grant på Halmstad GK. Nu kommer alltså tävlingen till Stockholm och Ullna.

Linn Grant skrev golfhistoria förra året som den första kvinnliga vinnare av en tävling på DP World Tour. 23-åringen fick en säsong att minnas med fyra tävlingssegrar, hon utnämndes till ”Rookie of the Year” på Ladies European Tour plus att hon kröntes vill vinnare i Race to Costa del Sol.

– Jag är verkligen taggad över att komma till Ullna och försvara min titel, säger Grant.

– Det var otrolig upplevelse att vinna mot både killar och tjejer. Det är en unik tävling och jag är stolt över att Sverige driver på för att föra samman kvinnliga och manliga golfare både på och utanför golfbanan. Jag tror att min vinst förra året var ett stort steg för golfen och jag hoppas att den lyfter fram damgolfen i rampljuset. Jag kan knappt vänta på att få komma tillbaka i juni och försvara min titel.

Alex Norén kommer också tillbaka till tävlingen och ser fram emot årets upplaga.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sverige för Volvo Car Scandinavian Mixed. Jag spelade tävlingen förra året och tyckte det var helt fantastiskt. Det är en riktigt kul tävling och jag är stolt att den spelas i Sverige, menar Norén.

– Det ska bli kul att spela tävlingen på Ullna. Det är en cool bana med många intressanta och spännande hål.

Tävlingsvärdinnan Annika Sörenstam är väldigt glad över att Grant och Norén är med i årets startfält.

– Linn och Alex är fantastiska golfare och ännu bättre människor och jag ser fram emot att välkomna dem till Stockholm för årets tävling, säger Sörenstam.

Klicka här för att köpa biljetter till Volvo Car Scandinavian Mixed!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights