Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-cerber domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /www/webvol28/a4/d3fghw1efjsokw6/golfbladet.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Redaktionens tips: Såser som gör middagen med golfvännerna extra het - Golfbladet
Äta & BoNyheter

Redaktionens tips: Såser som gör middagen med golfvännerna extra het

Efter en dag på golfbanan finns det inget bättre än att avsluta med en god middag. Vill du sätta extra smak på golfmiddagen? Vi har tipsen! Just nu dominerar det asiatiska köket, och med några av marknadens bästa såser kan du enkelt ge dina rätter en spännande twist. Här är våra favoriter som garanterat gör middagen med golfvännerna extra färgstark.

Asiatiska smaker på ett enkelt sätt
Santa Maria har lanserat två nya toppingsåser som tar den asiatiska smaken till nya höjder: Sesame & Soy Mayo och Sweet Chili Mayo. Dessa såser kommer i praktiska squeezeflaskor och kan användas för att ge sallader, wraps, hamburgare eller grillat en asiatisk touch – perfekt för dig som vill följa Sveriges hetaste mattrend.

Tabasco: För den som gillar hetta
Inget sätter fart på smaklökarna som Tabasco! Deras klassiska Original Red Pepper Sauce är ett måste på bordet om du och dina golfvänner gillar starka smaker. För en twist, prova deras Green Jalapeño Sauce som har en mildare men frisk hetta – en perfekt match till både tacos och grillat.

Sriracha: Den vietnamesiska chilifavoriten
Sriracha har snabbt blivit en stapelvara i många svenska hem, och deras klassiska Sriracha Hot Chili Sauce från Huy Fong Foods är ett måste för dig som vill addera lite hetta till vilken rätt som helst. Den funkar lika bra på asiatiska nudlar som på hamburgare, pizza eller varför inte en grillad kyckling?

Hellmann’s: Klassisk majonnäs med en twist
Hellmann’s erbjuder några riktigt smakrika majonnäsvarianter som kan lyfta din golfmiddag. Hellmann’s Chili Mayo ger ett krämigt och lagom starkt tillskott till allt från hamburgare till pommes frites. För en mer subtil smak kan du prova deras Garlic Mayo, som med sin milda vitlökssmak passar perfekt till grillat kött och fisk.

Kavli: Mild bearnaise med karaktär
Kavli erbjuder en rad smaksatta bearnaisesåser som kan ge golfmiddagen en extra touch. Deras Bearnaise Chili kombinerar den klassiska bearnaisesmaken med en mild hetta – perfekt för en grillad köttbit eller varför inte på en saftig burgare?

Med dessa heta såser kan du enkelt förvandla middagen med golfvännerna till en smakfest. Oavsett om ni föredrar asiatisk touch, klassisk hetta eller krämig majonnäs, finns det en sås för varje smak.

Här bjuder vi på ett smakrikt recept från Santa Maria.


Pad Thai Bowl med Santa Maria Sweet Chili Mayo

Enkel och god Pad Thai Bowl – på bara 20 minuter! En supergod twist på en asiatisk klassiker, serverad med grönsaker, toppad med en smaskig sås, lite hackade jordnötter och färsk koriander. Så enkelt och så gott! För ett vegetariskt alternativ, testa att byta ut kycklingen mot aubergine, svamp eller tofu.

Ingredienser

4 port

Pad Thai

400 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
0,25 flaska Santa Maria Asian Wok Pad Thai 1 st ägg

Paulig är ett internationellt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur som är bra

både för människan och planeten. Företaget erbjuder Tex Mex, snacks, kaffe, World Foods och

kryddor under varumärkena Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Zanuy. År 2023 uppgick

Pauligs försäljning till cirka 1,2 miljarder euro. Paulig grundades 1876 och ägs till 100% av Paulig-

familjen. Företaget har 2 300 medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet ”For a life full of

flavour”. www.pauliggroup.com

300 g vitkål
1 paket Santa Maria Risnudlar

Sallad

300 g strimlad vitkål 1 st morot
2 st salladslökar
75 g rödkål

1 st lime, juicen från

Topping

6 st rädisor, tunna skivor koriander
1 dl jordnötter
Santa Maria Sweet Chili Mayo 0,5 st gurka

100 g edamamebönor, frysta

Gör så här:

Förbered risnudlarna, men halvera koktiden (de kommer fortsätta att koka i pannan).

Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna tills den är gyllenbrun, tillsätt kålen men spara lite till salladen. Fräs snabbt och tillsätt ägg och blanda runt ordentligt.

Blanda ner risnudlarna och Asian Wok Pad Thai-såsen.
Blanda ihop alla ingredienserna till salladen och pressa över limejuice.

Nu är det dags att göra själva bowlen. Börja med själva Pad Thai-basen och lägg det i en del av skålen. Lägg sallad bredvid och placera sedan toppingen där du tycker det blir fint.

Avsluta sedan med det där lilla extra, färsk koriander och Santa Maria Sweet Chili Mayo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights