Richterskalan

Richterskalan – december 2019

  1. Marcus Kinhult. Har haft en grym höst med andraplatsen i Nedbank Challenge i Sydafrika som höjdpunkt. Är Sveriges bästa herrgolfare just nu och kommer att fortsätta att klättra på världsrankingen framöver.
John Rahm

2. Jon Rahm. 25-åringen med det passande smeknamnet ”Rahmbo” är ny världstrea efter segern i tourfinalen i Dubai. Är topp-5 i nio av sina senaste 12 tävlingar och kommer att vara ny världsetta nästa säsong.

3. Tiger Woods. Man kan inte låta bli att bli imponerad av Tiger. Så fort man räknar ut honom, kommer han tillbaka. Vann sin 82:a seger på PGA-touren i oktober och tangerade därmed Sam Sneads rekord. Seger nummer 83 kommer snart.

4. Rikard Karlberg. Har genomgått borrelia och depression och varit sängliggandes i sex månader. Försökte ta sig tillbaka till touren i år, men det slutade i kvalskolan. Där satte han en lång putt på sista hålet för att fixa kortet med ett slag.

Helen Alfredsson

5. Helen Alfredsson. Vann US Senior Women´s Open i våras och i oktober vann hon Senior LPGA Championship. När hon inte vinner majors städar hon stränder, drar in pengar till hjärnforskningen och skriver böcker.

6. Olle Widegren. Pappa är klubbchef på Stockholms GK. Storebror har spelat på Europatouren. Men lillebror Olle är den enda i familjen som är världsmästare. Vann World Hickory Open Championship nyligen på ett imponerande sätt!

7. Ho-Sung Choi. Det är lätt att underskatta mannen med golfvärldens märkligaste sving. Men Choi vann nyligen en stor tävling på den japanska touren med sin yviga och tydligen även vägvinnande piruettsving.

8. Johan Kammerstad. I början av 2019 lanserade The R&A och USGA en världsranking för handigolfare. Sedan starten har Kammerstad varit nummer två men nu har han tagit steget upp som världsetta.

9. Linnea Johansson. Har visat att slit och envishet lönar sig i längden. Gjorde sitt första år som proffs ifjol och bilade över 2 000 mil till tävlingar runtom i USA. Säkrade kortet till LPGA i höstas efter ett dramatiskt kval.

10. Sörenstam och Stenson. Det märks att många är nyfikna på den nya tävlingen Scandinavian Mixed på Bro Hof nästa sommar. Med Annika Sörenstam och Henrik Stenson som värdpar tror jag på en braksuccé!

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights