LivsstilNyheterRichterskalan

Richterskalan – december 2020

Det har hänt mycket här hemma och ute i golfvärlden. Här kommer listan över de 10 hetaste sakerna, händelserna och personerna just nu. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

  1. Dustin Johnson. Världsettan förstärkte sin position i och med Masters-segern på Augusta. Har haft en helt otrolig höst och radat upp topplaceringar och har gjort ett rejält ryck i toppen av världsrankingen. Är överlägsen just nu.

2. Viktor Hovland. Tog nyligen sin andra seger på PGA-touren och norrmannen visade återigen styrkan och modet när det verkligen gäller. 23-åringen är nu topp-15 i världen och överlägset bäste nordbo.

Annika Sörenstam

3. Annika Sörenstam. Den nyblivne 50-åringen fortsätter att fylla på sitt redan gedigna CV. Nu tar hon över ordförandeposten i IGF, International Golf Federation och kommer att arbeta för att utveckla golfen globalt.  

4. Christiaan Bezuidenhout. Mannen med det nästan omöjliga namnet, den tuffa uppväxten och det sköna tillslaget vann två gånger på hemmaplan i Sydafrika. Det är första gången på tre år någon vinner två tävlingar i rad på Europatouren.

5. Bernhard Langer. 63-åringen klarade cutten i Masters och blev därmed äldst någonsin att lyckas med den bedriften. Blev konstant utdriven av DeChambeau med 50 meter det sista varvet men slog honom till slut ändå.

6. Peter Alliss. Golfens röst har tystnat. När jag lärde mig att spela golf på 1980-talet och började titta på gamla tävlingar var det alltid med Peter Alliss lugna och behagliga röst i bakgrunden. Alltid påläst och med en skön humor.

7. Tiger Woods. Den totala katastrofen på 12:a under sista rundan av Masters innebar en tia på scorekortet för Woods. Men sen gick han fem under par på de sista sex hålen bara för att han är just Tiger Woods.

8. Julia Engström. Har spelat bra golf hela säsongen på Ladies European Tour med bland annat två segrar. Det tyckte juryn för Svenska Idrottsgalan var så imponerande att de nominerade Engström till Årets nykomling. Kul!

 Emily Kristine Pedersen

9. Emily Kristine Pedersen. Danskan dominerar fullständigt på Ladies European Tour för tillfället. Vann tre tävlingar i rad på touren i november och tog även hem totalsegern i Race to Costa del Sol.

10. 2021. Det ska bli skönt att lägga det märkliga året 2020 bakom oss. Det som började så bra, brakade ihop totalt i våras och det här året är vi många som helst vill glömma. Nu ser vi framåt mot ett lysande 2021 utan Corona!

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights