NyheterTävlingar

Sterne leder i Dubai

Sydafrikanen Richard Sterne var bäst av alla i den inledande rundan av Omega Dubai Desert Classic på Emirates GC i Dubai. Sterne öppnade med en imponerande 64-runda, åtta under par och leder med ett slag före amerikanen Kurt Kitayama och två före Sergio Garcia och Justin Harding.

– Det är alltid kul att få en bra start. Det hjälper resten av veckan. Jag har varit nära att vinna här tidigare och det skulle vara trevligt att ha en chans i år igen. Det var ett bra tag sedan jag ledde en tävling så det vore kul med en bra runda även imorrn så man är med där uppe under helgen, sa Sterne efter varvet.

Richard Sterne leder efter i Dubai efter en inledande 64-runda.

– Jag opererade handleden i mars förra året, sen var jag borta i över ett halvår efter det. Jag började tävla igen i november och det har gått helt okej, med tanke på det långa uppehållet. Förra veckan i Abu Dhabi satt spelet riktigt bra över helgen och det gav ytterligare självförtroende.

Harmonisk spanjor

Sergio Garcia vann här 2017 för att sedan vinna sin första majortitel på Augusta några månader senare och spanjoren verkar gilla Emirates GC. Spanjoren verkade harmonisk och såg ut att njuta av tillvaron när han gick en nästintill felfri runda innehållandes 12 par och sex birdies.

– Jag kände mig säker där ute. Jag slog många riktigt bra slag. Det är ett viktigt golfår i år och förhoppningsvis kan jag vara i god form under året för jag vill vara med när det händer. Jag älskar fortfarande att tävla. Jag älskar även att träna och att försöka bli bättre. Det är skönt att få till en runda som idag, för det visar att träningen lönar sig, sa en nöjd Sergio Garcia.

Sergio Garcia gjorde inte många fel i Dubai på torsdagen.

Engelsmannen Paul Casey började bäst av alla med fyra birdies på sina fyra första hål. Birdiefyrverkeriet stannade av så småningom och han fick nöja sig med 67 slag, fem under par, en score han senare fick sällskap av Adrian Otaegui, Thomas Detry och Robert MacIntyre.

”Svår bana har blivit ännu svårare”

– Det här är en svår golfbana. Förra gången jag spelade här var för sju år sedan. Den var svår redan då. Och nu har de tuffat till den ytterligare, men några nya tees bland annat. Men jag är jättenöjd med dagens runda, trots att jag tycker att greenerna är riktigt svårlästa här, menade Paul Casey.

– Jag har kunnat träna och spela mycket den senaste tiden eftersom golfbanorna är öppna i Arizona där jag bor. Jag känner verkligen för alla i Storbritannien där golfbanorna är stängda just nu.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights