LivsstilNyheter

David Fehertys show läggs ned

Han har varit en av de mest omtyckta, roliga och inflytelserika golfunderhållare i många år, men David Fehertys populära show läggs nu ned efter tio år.

feherty
Fehertys show läggs ned efter 10 år

Den Emmy-nominerade serien Feherty startade 2011 med en intervju av Lee Trevino. Showen blev snabbt en succé med den forne Ryder Cup-spelaren David Feherty vid rodret som intervjuade olika golfprofiler. Med en stor portion humor och med sitt enorma kunnande om golfens alla delar, beskrevs Feherty Show som en blandning av Oprah Winfrey och Johnny Carson av New York Times. Showen har gått på Golf Channel och på Viasat Golf här hemma i Sverige och nyligen kom beskedet att efter 10 säsonger och 150 avsnitt läggs showen ned. Enligt en rapport från amerikanska Golf Digest är det en kombination av pandemin och Golf Channels flytt till NBC Sport Studios utanför New York som är skälen till att showen läggs ned.  

”Jag älskade att göra showen”

– Kanske var det dags, men jag tror att många kommer att bli förvånade över att showen läggs ned. Tio år är mycket mer än jag trodde att jag skulle göra. Jag älskade att göra showen, menar David Feherty.

Direkt efter showens första avsnitt skrev Golfwicks Martin Kaufmann detta om Feherty:

”När det är som bäst har Feherty en unik gåva med ett fritt tänkande och ett kreativt ordspel. Han kan beskriva en ganska vardaglig handling, ett inspel mot en green med en järn-9 till exempel, med en humor och en kvickhet som skiljer honom från andra. Jag tänker så mycket på denna färdighet att jag för två år sedan, gick så långt att jag rankade Feherty nr 2 på en lista över de 10 bästa TV-golfanalytikerna. Det bevisade en av två saker: Antingen är Feherty riktigt bra på sitt huvudjobb, eller så har jag ingen aning om vad jag pratar om. Det är mycket möjligt att sanningen ligger något närmare den senare.”

Feherty Show gick under 10 säsonger och totalt gjordes 150 avsnitt. David Feherty fortsätter på NBC och Golf Channel som tävlingskommentator. Det sista avsnittet av showen spelades in i september när Feherty intervjuade Shane Lowry, The Open-vinnaren från 2019.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights