Tag en whisky-golfresa runt i Skottland

Att man kan spela bra golf överallt i Storbritannien vet väl de allra flesta, men landet är också känt för sin whisky. Särskilt i Skottland där man kan hitta mer än 120 destillerier spridda över fem områden. Här tipsar vi om var du kan upptäcka mer om Skottlands egen nationaldryck och om dess speciella smak och hur den skapas.

Talisker – Isle of Skye, Skottland

Talisker, som sägs vara det äldsta fungerande destilleriet på Isle of Skye, kan spåra sitt ursprung tillbaka till 1830. Det ligger vid stranden till Loch Harport och här producerar man en söt, komplex single malt whisky och har genom åren fått ett antal internationella priser. Dröm om att förbereda en “dram” mot bakgrund av slående vyer över sjön och Cuillin som är de klippiga topparna på ön.

Isle of Skye

The Glenturret – Perthshire, Skottland

Glenturret destilleri grundades 1775 på landsbygden i Perthshire och påstår sig vara Skottlands äldsta destilleri som fortfarande ligger i sina ursprungliga lokaler. Med hjälp av vatten från Loch Turret och flera traditionella tekniker, inklusive malning för hand, får man här The Glenturret single malt whisky som är full av smak. De som är intresserade av att fördjupa sig i skotsk whisky kan besöka destilleriet men passa också på att se den spektakulära landsbygden i Perthshire.

Laphroaig – Islay, Skottland

Laphroaig är utan tvekan ett av Islays mest berömda destillerier. Destilleriet ligger på en liten ö utanför Skottlands västkust och här har man producerat whisky i mer än 200 år. Man tilldelades en kunglig orden av prins Charles 1994, något som återspeglas på vapenskölden som finns på varje flaska. Dess single malt skotsk whisky har en rik smak och den lagras i minst tio år. Destilleriet driver också en Friends of Laphroaig-klubb, där medlemmarna får ett livstidskontrakt på upp till en kvadratfot av destilleriets mark och belönas med en “dram” av whisky om de någonsin besöker lokalerna.

Vackra Wales bjuder också på många fina golfbanor

Här kommer till sist ett destilleri som inte ligger i Skottland, men väl i det natursköna Wales där du också har flera fina golfbanor att välja bland.

Penderyn, Brecon Beacons, Wales

Föreställ dig att kunna njuta av de pittoreska omgivningarna i Brecon Beacons medan du inmundigar en dram av whisky på Penderyn-destilleriet. Här kan alla whiskyälskare få en genomgång av processerna i skapandet av dess prisbelönta single malt whisky. Penderyn grundades 2004 vid foten av Brecon Beacons National Park och förlitar sig enbart på vatten från parken för att ge whiskyn dess distinkta smak.

Foto: Brittiska turistbyrån, Skotska turistbyrån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights