NyheterTävlingar

Thomas Björn trea i premiären på Legends Tour

Den förre Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn fyllde 50 i våras och kvalificerade sig därmed för att spela på Legends Tour, Europatouren för seniorer. Då touren ställdes in helt förra året på grund av pandemin var det många som såg fram emot årets första tävling; Farmfoods European Legends Links Championship hosted by Ian Woosnam på Trevose Golf & Country Club.

Det var en nervös och taggad Thomas Björn som peggade upp i premiären.
– Golfkarriären rullar på och helt plötsligt är man 50 år och man ser fram emot nya utmaningar. De flesta spelare här har jag inte spelat med på länge, men det är kul stämning och lite mer avslappnat än på Europatouren, förklarade Björn.

Trög start för dansken

Efter en trög start och sannolikt lite nervositet med i bilden kom dansken in på 73 slag. Men under det andra varvet på Trevose släppte han på allt och gick runt på 65 slag, veckans bästa resultat. Efter 36 hål låg Björn slaget efter Chris Williams från Sydafrika och Walesaren Phillip Price.

Det blev till slut 62-årige Chris Williams som vann årets första tävling på Legends Tour. Med rundorna 69-68-70 kämpade han ned både forna majorvinnare och Ryder Cup-kaptener och han vann till slut med tre slag. Det var hans första seger i Europa i en karriär som sträcker sig över 40 år och han tyckte själv att det var hans största bedrift på golfbanan någonsin.

Chris Williams med segerpokalen.

– Det känns fantastiskt. I min ålder vet man inte hur många fler chanser man får att vinna en stor golftävling och att göra det vid 62 års ålder, gör mig stolt och väldigt glad, berättade Williams.

– Jag har vunnit hemma i Sydafrika och även i Asien och Mellanöstern men det här är första gången jag vinner i Europa så det här är stort för mig.

Williams startade med en tidig bogey på avslutningsvarvet varpå Thomas Björn tog över ledningen. Men han kom tillbaka starkt med bland annat fyra birdies i rad i mitten på varvet och kunde till slut vinna relativt enkelt.

– Att få spela med Thomas Björn och Phillip Price, med all den erfarenhet från Ryder Cup de har, var stort. Jag trodde att Thomas skulle vinna och att jag skulle spela för andraplatsen men sen gjorde jag fyra birdies i rad och då kom självförtroendet tillbaka, sa en lycklig vinnare.

Joakim Haeggman var ende svensk i tävlingen och kom på delad 17:e plats. Även Jarmo Sandelin var anmäld men testades positivt för Covid19 dagarna före tävlingen och blev satt i karantän. Nästa tävling på Legends Tour är den största av dem alla: The Senior Open presented by Rolex spelas den 22-25 juli på Sunningdale Golf Club utanför London.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights